Radulović - Grubišić / Ministarstvo
26/01/2024 u 10:12 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Radulović-Grubišić: Jadransko-jonski put donijeće benefite zemljama Zapadnog Balkana

Mi ove godine u potpunosti završavamo hrvatski dio koridora Vc koji se pruža od Ploča do Budimpešte preko BiH. Željeli bismo da istovremeno Crna Gora modernizuje svoje saobraćajnice do naše granice, rekao je Grubišić

Izgradnja Jadransko-jonskog puta bio bi veliki korak za sve zemlje regiona, poručeno je nakon sastanka ministra saobraćaja i pomorstva Filipa Radulovića i ambasadora Hrvatske u Crnoj Gori Veselka Grubišića.

– Mi želimo da gradimo taj put jer ćemo se bolje povezati sa Evropom. Taj projekat donio bi velike benefite svim zemljama Zapadnog Balkana – kazao je Radulović.

Grubišić istakao je važnost kvalitetene saradnje dvije zemlje poručivši da Hrvatska intezivno radi na razvoju putne infrastrukture”

– Mi ove godine u potpunosti završavamo hrvatski dio koridora Vc koji se pruža od Ploča do Budimpešte preko BiH. Isto tako, Vlada Republike Hrvatske će do 2030. godine potpuno završiti put do Dubrovnika i Ćilipa. Željeli bismo da istovremeno Crna Gora modernizuje svoje saobraćajnice do naše granice – rekao je Grubišić.

Sagovornici su se saglasili da će najavljeno otvaranje brodarske linije između Budve i Dubrovnika rasteretiti granični prelaz između dviju zemlje.

Takođe, konstatovan je problem odlaska mladih ljudi iz zemalja regiona.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 10:32