/ - KONKURS ZA_SUFINANSIRANJE_INOVACIONE_DJELATNOSTI
03/03/2022 u 12:12 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Расписан Конкурс за суфинансирање иновационе дјелатности

Конкурс је отворен током цијеле године, са изузетком програмске линије ЕУРЕКА која има своје специфичне рокове

Министарство економског развоја Црне Горе расписало је Конкурс за суфинансирање иновационе дјелатности у 2022. години, у укупном износу од 230.000 еура.

Како је саопштено из овог ресора, конкурсом је предвиђено суфинансирање пет програмских линија које су утврђене Програмом за иновације 2021-2024. којим се на различите начине подржавају истраживачке установе и предузећа, истраживаче и иноватори.

 - Програмском линијом подршке ЕУРЕКА пројектима, за коју је опредијељен и највећи износ средстава од 120.000 еура, суфинансирамо пројекте сарадње истраживачких установа и предузећа из Црне Горе који се односе на њихово учешће у својству координатора или партнера на ЕУРЕКА пројектима - додају они.

За стимулисање правних или физичких лица из Црне Горе која су у 2022. години заштитили свој проналазак патентом у земљи или иностранству или су покренула процес међународне/европске заштите проналаска опредијелили су 20.000 еура, а за активности које се односе на активно подстицање иновационе културе у Црној Гори, путем организације такмичења иновативних идеја, кампова за интензивне обуке иновативних стартап тимова („боотцампс“), хакатона, мотивационих и сличних догађаја, креирања дигиталних алатки и других активности подршке иновационој дјелатности – 20.000 еура. 

 - Реализација едукативних програма у С3 областима је програмска линија у износу од 30.000 еура којом подржавамо активности које се односе на реализацију интензивних едукативних програма за студенте и младе истраживаче и професионалце у текућој години конкурса, попут љетњих и зимских школа, у областима паметне специјализације Црне Горе, док смо за подршку учешћу у ЕУ Оквирном програму за истраживања и иновације „Хоризонт Европа“ – Стуб ИИИ Иновативна Европа, која се односи на припрему пројектних пријава за учешће у „Хоризонт Европа“  (Европски савјет за иновације, Европски иновациони системи и Европски институт за иновације и технологију) опредијелили 40.000 еура - наводе из Министарства.

Конкурс је отворен током цијеле године, са изузетком програмске линије ЕУРЕКА која има своје специфичне рокове, а пријављивање се врши искључиво онлине и то путем портала www.inovaciјe.gov.me.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 20:08