/ - Фото Министарство
12/07/2021 u 22:22 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ресорно министарство ће помоћи Миљанићу и Jокићу

Несрећа представља велики удар за егзистенциjу породичног газдинства као и на кооперанте коjи су индиректно везани за производњу господина Миљанића

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде ће, у оквиру институционалних механизама, реаговати како би пружили подршку породичном газдинству Радивоjа Раша Миљанића, коjем jе због несреће од пожара страдао велики броj грла коза, обjекти и опрема, као и фарми Божа Jокића, коjем jе усљед квара на инсталациjама угинуло преко 15% укупног броjа кока носиља.

Представници Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, државни секретар Небоjша Величковић, генерални директор Директората за пољопривреду Мирослав Цимбаљевић и начелник дирекциjе за сточарство Ранко Богавац данас су обишли газдинство Миљанића и фарму Jокића.

Ресорно Министарство ће, како jе саопштено, у складу са законском регулативом и могућностима дjеловати према осталим институциjама ради заjедничког превазилажења настале ситуациjе.

Из министарства наводе да jе велики проблем што животиње (у оба случаjа) нису биле осигуране, иако министарство сноси половину трошкова осигурања.

"Jокићи су наjвећи произвођачи jаjа у Црноj Гори. Проширивањем капацитета дошли смо у ситуациjу да ниjесмо увозно зависни. Радуjе нас што упркос огромноj штети, у насталоj ситуациjи фарма Jокић неће имати дисконтуитет у испоруци према трговачким ланцима и хотелима", пише у саопштењу.

Истичу да jе Миљанић као jедан од пионира козарства и кроз своjу производњу учествовао у развоjу сектора козарства у у Црноj Гори.

"Несрећа представља велики удар за егзистенциjу породичног газдинства као и на кооперанте коjи су индиректно везани за производњу господина Миљанића", закључуjе се.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 03:31