/ -
16/04/2022 u 10:30 h
Н.С.Н.С.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Из Главног града тврде: Штета на аутобусима по џепу добављача

Добављач jе дужан предати возила у стању коjе jе дефинисано уговором, те све оно што се дешава приjе примопредаjе возила ниjе у вези са Главним градом, саопштили су из Путева

Шест од 16 аутобуса које је Главни град купио како би се покриле градске линије стигло је и налазе се на царинском терминалу. Возила ће, како су саопштили из предузећа Путеви које ће их преузети, стизати у континуитету.

Два аутобуса су у путу за Подгорицу хаварисана, након удеса у близини Пријепоља. Ударили су један у другога.

– Аутобуси стижу у континуитету, те се њихов броj миjења. Смjештени су на царинском терминалу. Како смо већ информисали jавност, добављач нас jе обавиjестио да су у саобраћаjноj незгоди учествовала два возила. Возачи су ангажовани од стране добављача и доброг су здравственог стања. Добављач jе дужан Главном граду предати возила у стању коjе jе дефинисано уговором, те све оно што се дешава приjе примопредаjе возила ниjе у вези са Главним градом, због чега ниjесмо адреса за наведена питања. Како то процедура jавног позива подразумиjева, возила су у нашоj надлежности тек од тренутка примопредаjе, а након што стручна комисиjа спроведе процедуру – саопштено је из Путева.

image
-

Путеве смо питали и да ли осигурање покрива штету.

– Главни град jош увиjек ниjе извршио преузимање возила, те наведено питање ниjе у нашоj надлежности – наводе из Путева.

За куповину 16 аутобуса Град је издвојио два милиона еура које је обезбиједио од продаје акција Новог дуванског комбината.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 05:49