/ - Влада
31/07/2021 u 12:22 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Са Бизнис форума Управе за сарадњу са диjаспором исељеницима поручено да је Влада њихов највећи партнер

Министар Боjанић говорио је о улози министарства на чиjем jе челу о стварању пословног амбиjента коjи ће фаворизовати диjаспору као стратешког партнера државе

Формирање мреже диjаспоре и сарадња наших успjешних привредника коjи живе и раде у иностранству са црногорским институциjама ради доприноса диjаспоре у jачању привреде и економског напретка Црне Горе биле су теме Бизнис форума одржаног у Биjелом Пољу, у организациjи Управе за сарадњу са диjаспором – исељеницима, у сарадњи са Општином Биjело Поље и суорганизатором Инвестиционо-развоjним фондом.

На почетку Бизнис форума, обратио се в.д. директор Управе за сарадњу са диjаспором-исељеницима мр Сеид Хаџић коjи jе изразио задовољство због великог одазива и заинтересованост како диjаспоре, тако и локалног становништа, те и спремност државних институциjа да подрже овакве идеjе у циљу економског развоjа Црне Горе и jачању веза матице и диjаспоре.

Извршна директорица Инвестиционо-развоjног фонда др Ирена Радовић представила је важну улогу институциjе коjом руководи кад jе у питању финансиjско тржиште Црне Горе у смислу кредитне подршке црногорских привредника, као и предсjедник Општине Биjело Поље Петар Смоловић, коjи jе говорио о побољшању економског стандарда локалног становништва.

image

Бизнис форум

- Влада

Министар капиталних инвестициjа мр Младен Боjанић говорио је о улози министарства на чиjем jе челу о стварању пословног амбиjента коjи ће фаворизовати диjаспору као стратешког партнера државе, док jе испред Министарства економског развоjа мр Jаков Милатовић послао поруку да су Министарство економског развоjа и Влада Црне Горе наjвећи партнери диjаспоре, те да они, њихово знање, искуство и капитал ставе на располагање како би заjедничким снагама створили пожељан пословни амбиjент и учинили нашу државу економски jачом и пожељниjом за живот.

Европски пут је наjбољи пут у циљу економског препорода Црне Горе

Бизнис форум jе обраћањем затворио предсjедник Владе Црне Горе проф. др Здравко Кривокапић, а говорио jе првенствено о значаjу улагања у инфраструктуру, порескоj политици и дигитализациjи, те и о потреби да научимо и примjењуjемо добре примjере из иностранства и у сарадњи са диjаспором их уведемо у друштвене и економске процесе у Црноj Гори. Навео jе да jе наjбољи пут у циљу препорода Црне Горе европски пут у коjем ћемо преузети европске стандарде како би уjедно доприниjели економском бољитку коjи ће грађани осjетити кроз видљиве резултате коjима тежи Влада Црне Горе.

У оквиру форума организован jе и гастро догађаj „Путевима црногорских укуса“ у циљу промоциjе традиционалне црногорске кухиње и локалних, домаћих производа.

Наши исељеници, коjи се дуги низ година успjешно баве бизнисом у иностранству су показали спремност да буду стратешки партнери институциjама и jавним предузећима у Црноj Гори, кроз стварање повољног пословног амбиjента, како би дали допринос привредном развоjу матице и успоставили и jачали сарадњу у областима од обостраног интереса.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 09:27