/ - Влада
31/07/2021 u 12:22 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Са Бизнис форума Управе за сарадњу са диjаспором исељеницима поручено да је Влада њихов највећи партнер

Министар Боjанић говорио је о улози министарства на чиjем jе челу о стварању пословног амбиjента коjи ће фаворизовати диjаспору као стратешког партнера државе

Формирање мреже диjаспоре и сарадња наших успjешних привредника коjи живе и раде у иностранству са црногорским институциjама ради доприноса диjаспоре у jачању привреде и економског напретка Црне Горе биле су теме Бизнис форума одржаног у Биjелом Пољу, у организациjи Управе за сарадњу са диjаспором – исељеницима, у сарадњи са Општином Биjело Поље и суорганизатором Инвестиционо-развоjним фондом.

На почетку Бизнис форума, обратио се в.д. директор Управе за сарадњу са диjаспором-исељеницима мр Сеид Хаџић коjи jе изразио задовољство због великог одазива и заинтересованост како диjаспоре, тако и локалног становништа, те и спремност државних институциjа да подрже овакве идеjе у циљу економског развоjа Црне Горе и jачању веза матице и диjаспоре.

Извршна директорица Инвестиционо-развоjног фонда др Ирена Радовић представила је важну улогу институциjе коjом руководи кад jе у питању финансиjско тржиште Црне Горе у смислу кредитне подршке црногорских привредника, као и предсjедник Општине Биjело Поље Петар Смоловић, коjи jе говорио о побољшању економског стандарда локалног становништва.

image

Бизнис форум

- Влада

Министар капиталних инвестициjа мр Младен Боjанић говорио је о улози министарства на чиjем jе челу о стварању пословног амбиjента коjи ће фаворизовати диjаспору као стратешког партнера државе, док jе испред Министарства економског развоjа мр Jаков Милатовић послао поруку да су Министарство економског развоjа и Влада Црне Горе наjвећи партнери диjаспоре, те да они, њихово знање, искуство и капитал ставе на располагање како би заjедничким снагама створили пожељан пословни амбиjент и учинили нашу државу економски jачом и пожељниjом за живот.

Европски пут је наjбољи пут у циљу економског препорода Црне Горе

Бизнис форум jе обраћањем затворио предсjедник Владе Црне Горе проф. др Здравко Кривокапић, а говорио jе првенствено о значаjу улагања у инфраструктуру, порескоj политици и дигитализациjи, те и о потреби да научимо и примjењуjемо добре примjере из иностранства и у сарадњи са диjаспором их уведемо у друштвене и економске процесе у Црноj Гори. Навео jе да jе наjбољи пут у циљу препорода Црне Горе европски пут у коjем ћемо преузети европске стандарде како би уjедно доприниjели економском бољитку коjи ће грађани осjетити кроз видљиве резултате коjима тежи Влада Црне Горе.

У оквиру форума организован jе и гастро догађаj „Путевима црногорских укуса“ у циљу промоциjе традиционалне црногорске кухиње и локалних, домаћих производа.

Наши исељеници, коjи се дуги низ година успjешно баве бизнисом у иностранству су показали спремност да буду стратешки партнери институциjама и jавним предузећима у Црноj Гори, кроз стварање повољног пословног амбиjента, како би дали допринос привредном развоjу матице и успоставили и jачали сарадњу у областима од обостраног интереса.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

19. septembar 2021 10:49