Biljana Knezevic / - FACEBOOK.COM
08/07/2024 u 17:11 h
Draško MilačićDraško Milačić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

SDT formiralo predmet po prijavi Biljane Knežević protiv tužiteljke Medenice

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) formiralo je predmet po prijavi bivše savjetnice direktora Aerodroma Crne Gore (ACG) Biljane Knežević podnesene protiv tužiteljkse Osnovnog državnog tužilaštva Biljane Medenice.

Medenica je dva puta odbacila prijavu Knežević podnesenu u vezi sa konkursom za izbor zamjenika direktora Aerodroma, na kom je Petar Radulović izabran za tu poziciju.

Knežević je podnijela prijavu, a potom i njenu dopunu krajem maja i početkom juna, protiv Medenice i drugih lica, zbog krivičnog djela tvaranje kriminalne organizacije i krivičnog djela zloupotreba službenog položaja.

- Specijalno državno tužilaštvo formiralo je predmet, u kojem će nakon prikupljanja svih dokaza u izviđaju, važnih za utvrđivanje odlučnih činjenica i njihove ocjene, biti donesena odluka u konkretnoj krivično pravnoj stvari - navedeno je u dopisu specijalnog tužioca Miroslava Turkovića dostavljenog Biljani Knežević.

Knežević je prijave podnijela nakon što je Medenica odbacila dvije prijave za nezakonito zapošljavanje Radulovića i nakon što je Više državno tužilaštvo, kako je kazala Knežević, ocijenilo da su takve odluke nezakonite.

- Iznenađena sam dosljednošću u nepoštovanju važećih zakonskih propisa države Crne Gore u postupanju tužiteljke Medenice, na osnovu kojih je protiv osumnjičenih lica trebalo odmah pokrenuti optužni predlog, uzimajući u obzir jasne i nedvosmislene dokaze koji potvrđuju izvršenje krivičnih djela, kao i svjesnost, umišljaj i namjeru za izvršenje krivičnih djela. Ovo naročito jer je Više državno tužilaštvo prvu odluku tužiteljke Medenice ocijenilo kao nepotpunu, preuranjenu i nezakonitu - navela je u prijavi Knežević.

VDT prihvatilo prigovor Biljane Knežević: Novi tužilac će odlučiti o sudbini Radulovića

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

04. septembar 2024 05:02