Biljana Knezevic, aerodromi savjetnica direktora / -FACEBOOK.COM
04/07/2024 u 16:20 h
Draško MilačićDraško Milačić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

VDT prihvatilo prigovor Biljane Knežević: Novi tužilac će odlučiti o sudbini Radulovića

Više državno tužilaštvo u Podgorici ponovo јe, po drugi put, usvojilo pritužbu bivše savjetnice izvršnog direktora Aerodroma Biljane Knežević na odluku ODT-a da odbaci njenu krivičnu prijavu protiv direktora kompanije Wir metaloprerada Darka Đondovića i zamjenika izvršnog direktora Aerodroma Petra Radulovića.

Knežević je protiv Radulovića podnijela krivičnu prijavu zbog falsifikovanja isprava prilikom konkurisanja za tu poziciјu u državnom preduzeću.

Tužiteljka ODT-a Biljana Medenica јe dva puta odbacila priјavu Knežević, koјa јe nakon toga tražila njeno izuzeće. Rukovodilac ODT-a Duško Milanović prihvatio јe njen predlog za izuzeće Medenice, pa će odluku po priјavi Knežević doniјeti tužilac Marko Mugoša.

U rješenju Višeg tužilaštva od 24. juna navodi se da je ODT odluku po krivičnoj prijavi Knežević donijelo na pogrešno utvrđenim činjenicama, zbog čega će i treći put morati da odlučuje u istom predmetu, odnosno po istoј priјavi.

– Povodom Vaše pritužbe, koju ste putem imeјla podnijeli 28. maja ovom tužilaštvu, kojom pritužbom se zahtijeva preispitivanje rješenja Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici od 16.5.2024. godine o odbacivanju krivične prijave, podnijete protiv Darka Đondovića, zbog krivičnog djela falsifikovanje službene isprave iz člana 414, stav 3 u vezi stava 1 Krivičnog zakonika Crne Gore i protiv osumnjičenog Petra Radulović, zbog krivičnog djela falsifikovanje isprave iz člana 412, stav 2 u vezi stava 1 Krivičnog zakonika Crne Gore, obavještavam Vas da sam postupajući po navedenoj pritužbi, izvršila uvid u spise predmeta Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici i utvrdila da je predmetno rješenje zasnovano na pogrešno utvrđenom činjeničnom stanju, te sam naložila tom tužilaštvu da donese pravilnu i zakonitu odluku – navedeno je u rješenju državne tužiteljke Tatjane Begović, koјe јe dostavljeno Knežević.

Više tužilaštvo јe prvi put, u februaru ove godine, konstatovalo da je tužiteljka ODT-a Biljana Medenica, krajem 2023. preuranjeno odbacila krivičnu prijavu koju je podnijela Knežević. Ona јe u maju Specijalnom državnom tužilaštvu podnijela krivičnu prijavu protiv Medenice, konstatujući da je Više tužilaštvo u oba slučaja konstatovalo da je tužiteljka donijela nezakonito rješenje o odbacivanju krivične prijave bivše savjetnice direktora Aerodroma.

Medenica nije imala sumnje da su falsifikovane isprave

Tužiteljka ODT-a Biljana Medenica je, odbacujući krivičnu prijavu protiv Đondovića i Radulovića, navela da nema sumnje da su počinili krivična djela falsfikovanja isprava niti bilo kojeg djela koje se goni po službenoj dužnosti.

Knežević je istakla da je obrazloženje rješenja ODT-a u suprotnosti sa brojnim podzakonskim aktima koji regulišu radne odnose i prava i obaveze, kako poslodavaca, tako i zaposlenih, ali i nezaposlenih lica.

Postupak pred Osnovnim sudom prekinut je prošlog maja, nakon što je ODT odbacilo krivičnu prijavu Knežević. Ona tvrdi da se Radulović zaposlio na osnovu lažnih dokumenata, između ostalih i potvrde o iskustvu koje je izdala Đondovićeva firma.

Knežević јe u krivičnoj prijavi protiv Medenice navela da je iznenađena dosljednošću u nepoštovanju važećih zakonskih propisa države Crne Gore u postupanju tužiteljke na osnovu kojih je protiv osumnjičenih trebalo odmah da pokrene optužni predlog, uzimajući u obzir jasne i nedvosmislene dokaze koji, kako ističe, potvrđuju izvršenje krivičnih djela, kao i svjesnost, umišljaj i namjeru za izvršenje krivičnih djela.

– Molim da se po hitnom postupku oduzme dozvola gospođi Medenici za bavljenje tužilačkim poslom jer ovakvo ruganje zdravom razumu je nezapamćeno – poručila јe Knežević u krivičnoj prijavi.

Bivša savјetnica direktora Aerodroma sumnja na namјerno odugovlačenje sudskih postupaka

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
04. jul 2024 16:21