Лука Котор / - Лука Котор
16/10/2021 u 20:35 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Смијењен Вукасовић: Милко Крвавац в.д. извршног директора Луке Котор

Из те компаније су навели да су сва три представника у Одбору директора, који представљају већинског власника, општину Котор, гласали за његово разријешење

Извршни директор Луке Котор, Владо Вукасовић, смијењен је са те функције на данашњој сједници Одбора директора, упркос притиску путем медија, који је са најближим сарадницима покушао да изврши на чланове Одбора, казали су из те компаније.

Из Луке Котор су навели да је куриозитет да су поједини чланови Одбора тек данас имали прилику да се виде са Вукасовићем, обзиром да се појавио на тој сједници, за разлику од свих претходних на које је уредно позиван.

 - Упркос притиску путем медија, којим је у последњих неколико дана Вукасовић са својим најближим сарадницима, у виду саопштења и разним инсинуацијама, покушао да изврши на чланове Одбора директора Луке Котор, исти га је данас на поновљеној сједници смјенио са мјеста Извршног директора -  каже се у саопштењу.

Из те компаније су навели да су сва три представника у Одбору директора, који представљају већинског власника, општину Котор, гласали за његово разријешење.

Додаје се да је првенствени разлог за разријешење одбијање Вукасовића да потпише понудјени Уговор о раду без права на отпремнину у случају његовог разријешења прије истека мандата, који му је понудио Одбор директора.

Како су казали, умјесто да се захвали и одустане од функције, јер му понудјени услови не одговарају, Вукасовић је самоиницијативно наставио да долази на посао, потписује сам себи плату и чак сматра да су му права угрожена и зове инспекцију рада са га заштити.

 - Ниједног тренутка не размишљајући да ли у оваквим његовим радњама има елемената злоупотребе положаја -  додаје се у саопштењу.

На радно мјесто вршиоца дужности Извршног директора изабран је Милко Крвавац.

Крвавац је дипломирани правник са вишегодишњим радним искуством на руководним функцијама у привредним друштвима.

Из Луке Котор су рекли да је један од закључака који је Управни одбор једногласно донио на данашњој сједници обавезујући за Вукасовића, а то је да у овом периоду техничке промјене и уписа новог директора у Централни регистар привредних субјеката, достави Одбору директора комплетан извјештај о свим манипулацијама,малверзацијама и штети коју је пронашао истражујући рад претходног Извршног директора и Управног одбора.

 - А о чему је обавјестио актуелни Одбор директора пет сати након што је Одбор упутио позив за сједницу поводом његовог разријешења - додаје се у саопштења.

Истиче се да ће Одбор директора поводом тог извјештаја предузети све радње из своје надлежности.

Из Луке Котор су навели да је данашњим одлукама скинута вишемјесечна блокада рада Одбора директора, у којој је био ускраћен за све информације о раду и пословању Друштва на чијем је челу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 04:22