Спајић / Фото: Саша Матић
28/02/2022 u 13:41 h
Aleksandra BoškovićAleksandra Bošković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Спајић: Док смо ми у Влади украјинска криза неће утицати на "Европу сад"

Грађани осјећају у својим новчаницима промјену, буџет смо добро испланирали, казао је министар

Не могу да гарантујем за нову поставку Владе како ће се односити према пројекту "Европа сад" због украјинске кризе, а док смо ми у поставци исте "Европа сад" неће бити угрожена, казао је данас на конференцији за новинаре министар финансија и социјалног старања Милојко Спајић.

- Тешка је ситуација, али не плашимо се и спремни смо на све. Док год траје ова поставка Владе не треба грађани да брину. Изаћи ћемо са планом како Црна Гора треба да реагује. "Европа сад" је за сад, као што видите, успјешно примијењена- додао је он. 

Поручио је да је "Европа сад" успјела упркос опструкцијама.

- Као што знате, само након мјесец дана након примјене прогнозирали смо да ће плата порасти до 700 еура, то је била наша реална процјена. Грађани осјећају у својим новчаницима промјену - казао је министар.

Одовић: Обмањује ко год каже да је програм неодржив

"Европа сад" је успјела и фискално је одржива! Свако ко буде рекао да је овај програм неодржив лаже и обмањује грађане Црне Горе који осјећају резултате нашег рада у протеклих годину и пар мјесеци. написао је на Твитеру државни секретар Јанко Одовић.

Поручио је да је ова влада којој је императив добробит грађана и да се тај пут се мора наставити.

Додао је да су буџет и програм добро испланирали.

- Више од три милиона еура прихода је било у јануару, а инфлација у Црној Гори је на нивоу европске. Упркос свих медијским натписима, шпекулацијама и опструкцијама успјела је "Европа сад"- истакао је Спајић.

Он је такође казао да је друга битна порука да је по први пут у историји Црне Горе минимална потрошачка корпа за четири особе мања од просјечне зараде.

- Да је тачно да је 51.000 људи остало преко ноћи без посла ми данас не бисмо причали о оволико расту у јануару. Да је толико незапослених и толики шок за економију, оваквих резултата не би било- закључио је Спајић. 

Државни секретар у Спајићевом ресору Јанко Одовић казао је да је "Европа сад" фискално одржива, те да су све приче опозиције и дијела власти нетачне.

- Сваки министар који дође овдје послије нас и који буде тврдио другачије, грађани треба да знају да то није тачно, јер су приходи за само два мјесеца већи за 13 милиона еура- казао је Одовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 14:46