/ - ФОТО: САША МАТИЋ
17/12/2021 u 15:35 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Спајић и Милатовић: Чврсто стојимо иза програма "Европа сад!"

Академска заједница подржала програм Европа сад – нада за бољу будућност, наводе у саопштењу

Министри економског развоја и финансија и социјалног старања Јаков Милатовић и Милојко Спајић представили су реформски програм "Европа сад!" студентима и представницима академске заједнице, који су подржали поменути програм из стручног угла и нагласили да он  првенствено за грађане значи наду за бољу будућност.

Ректор Универзитета Црне Горе Владимир Божовић изразио је задовољство што се указала прилика да министри  представе  програм Европа сад.

- У овом тренутку реално и чврсто стојимо иза програма Европа сад!, онако како га је Влада предложила.  Ни мање ни више. Све испод и изнад пројектованог програма доводи Црну Гору до нестабилности и враћа у ситуацију какву смо затекли у децембару прошле године. Програм „Европа сад! са минималном зарадом од 450е и осталим мјерама које су предложене чине овај програм фискално неутралним у директном смислу, а стимулативним  за економски развој у индиректном смислу и управо је у томе његова љепота- казао је Милатовић.

Спајић је навео да овај програм намијењен је првенствено студентима и младима који планирају своју будућност.

- Желимо да вас задржимо у Црној Гори, запослимо  а уколико сте се већ одлучили да одете, желимо да вам створимо амбијент због којег ћете се вратити, који је реалан, а то је Европа сад- навео је он.

 Спајић је рекао је да Програм Европа сад!  чини нашу земљу много конкурентнијом за инвестиције. У прилог овоме говори и састанак са представницима Тојоте, једним од највећих свјетских инвеститора који су похвалили нашу пореску реформу. Изразили су увјереност да  ће као таква имати велики утицај на црногорску економију, нагласивши да размишљају о промјени мјеста њиховог представништа.  

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 01:12