/ - фото ВЛАДА ЦГ
24/02/2022 u 19:19 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Средства опредијељена Агробуџетом износе 50,9 милиона еура

Влада Црне Горе донијела је Уредба о условима, начину и динамици спровођења мјера аграрне политике за 2022. годину – Агробуџет

Влада Црне Горе донијела је Уредба о условима, начину и динамици спровођења мјера аграрне политике за 2022. годину – Агробуџет. Средства опредијељена Агробуџетом за 2022. годину износе 50,9 милиона еура од чега су издвајања из националног буџета 35,9 милиона еура, што је за 33 одсто више у односу на претходну годину, односно 47 одсто више у односу на 2020. годину.

- Влада је донијела Одлуку о престанку важења Одлуке о Измјенама и допунама Детаљног урбанистичког плана "Рекреативно - културна зона на обали ријеке Мораче - јужни дио" у Подгорици. У доношењу Одлуке пошло се од иницијатива Инжењерске коморе ЦГ и удружења архитеката КАНА у којима је наведено да је овај плански документ донијет прије скоро 10 година, под околностима које су 2015. године проблематизоване од стране заинтересоване јавности у вријеме изградње стакленог солитера висине 13 спратова. Инспектор за урбанизам је актом од 7. марта 2016. године утврдио да плански документ није донијет у складу са тада важећим Законом о уређењу простора и изградњи објеката, да грађевинска дозвола инвеститору Нормал тоурс није издата на основу ваљане документације, да урбанистичко-технички услови нијесу издати у складу са планском документацијом и Законом. Поред осталог, оцијењено је и да се овим планским документом уводи преизграђеност и новограња на штету јавног парка, те да се не препознају објекти од значаја за градитељско насљеђе, као што је Хотел Подгорица који је у међувремену добио статус непокретног културног добра од националног значаја- наводе из Владе.

Ради реализације Програма оспособљавања за рад код послодавца у текућој години, Влада је Заводу за запошљавање одобрила износ од 825.105 еура из Текуће буџетске резерве за 250 лица у трајању од шест мјесеци.

Поред осталог, Влада је донијела Дјелимични Кадровски план органа државне управе и служби Владе Црне Горе за 2022. годину

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 08:42