Protest taksista, taxi, taksi, taksisti, taksisiti protest / PROTEST TAKSISTA, TAXI, TAKSI, TAKSISTI, TAKSISITI PROTEST - IVAN PETROVIC-IPE
14/12/2021 u 17:24 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Таксисти очекују од надлежних да утврде ко је кршио законе

Из Струковног синдиката, који дјелује у оквиру Уније слободних синдиката (УССЦГ), тврде да је Петричевић у саопштењу изнијела низ паушалних и у закону неутемељених констатација

Струковни синдикат таксиста Црне Горе очекује да надлежне институције у што краћем року утврде ко је кршио законе и за то изрекну сразмјерне казне, па и онима који су, како тврде, ауто-такси предузетнике третирали као грађане нижег реда.

Из Струковног синдиката таксиста су реаговали поводом саопштења вршитељке дужности директорице Управе прихода и царина (УПЦ), Милене Петричевић, након заједничког састанка одржаног у петак у вези са правима ауто-такси предузетника из Закона о репрограму пореских потраживања.

Из Струковног синдиката, који дјелује у оквиру Уније слободних синдиката (УССЦГ), тврде да је Петричевић у саопштењу изнијела низ паушалних и у закону неутемељених констатација.

 - На заједничком састанку са вама, на којем смо очекивали да ће са новим менаџментом УПЦ-а доћи до цивилизованог дијалога, наишли смо на нецивилизован и неаргументован наступ од вас и ваше двије службенице - наводи се у отвореном писму упућеном Петричевић.

Из Струковног синдката таксиста су казали да је Петричевић изрекла ријечи подршке за, како тврде, незаконите радње њене двије службенице, као што је доношење незаконитих рјешења и селективна контрола и примјена прописа.

 - Није нормално да ликујете што су предсједник Синдиката и 60 ауто-такси предузетника кажњени за кашњење плаћања износа од “пуних” 90, новчаним казнама од 350  до 1,03 хиљаде еура, или са 40 дана затвора, а да претходно нијесте погледали и искоментарисали извјештај ваше главне инспекторке - наводи се у писму.

Он су рекли да Петричевић није презентовала ни коментарисала које је друге поступке главна инспекторка покренула на основу пријава које је континуирано подносио Синдикат од 2017. године.

- Но, и поред тога, у вашем саопштењу за јавност тврдите да УПЦ његује принцип неселективности и једнаког третмана према свим пореским обвезницима, што до сада нијесмо увидјели - закључује се у писму.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 22:07