Пристаниште Пине / - Фото: инвеститор ме
17/09/2021 u 15:46 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Тиват међу десет најбољих конгресних дестинација

У тој категорији су се за ову годину нашли и Дубровник, Сплит, Ровињ, Опатија и Шибеник у Хрватској, Порторож и Блед у Словенији и Залфелден, Шладминг, Клагенфурт и Вила у Аустрији

Тиват је уврштен у топ десет најбољих конгресних дестинација (МТЛГ) у овој години у категорији М, која подразумијева капацитет до 1,2 хиљаде учесника.

 - У топ десет у овој категорији Тиват је једина дестинација из Црне Горе са оцјеном 4,04 од пет“, наводи се у саопштењу Туристичке организације (ТО) Тивта.

У тој категорији су се за ову годину, поред Тивта, нашли Дубровник, Сплит, Ровињ, Опатија и Шибеник у Хрватској, Порторож и Блед у Словенији и Залфелден, Шладминг, Клагенфурт и Вила у Аустрији.

Маркетиншка агенција Толеранца из Словеније је прије десет година развила систем оцјењивања конгресних дестинација уз помоћ оригиналне матрице МТЛГ – Меетологуе, кроз коју је представљена реална понуда конгресних дестинација.

 - Ова евалуација представља најопсежнији систем оцјењивања дестинација. Не заснива се само на броју конгресних догађаја, већ се дубински бави анализом осталих фактора, укључујући природне и културне атракције, туристичку и путну инфраструктуру, оригиналност, маркетинг и промоцију дестинације - наводи се у саопштењу.

У оквиру МТЛГ ознаке постоје четири различите категорије у зависности од броја учесника које дестинација може да угости и креће се од XЛ, Л, М, С.

Из ТО Тиват су казали да је МИЦЕ туризам један од најзначајнијих облика селективног туризма који утиче на продужење сезоне и боље приходе од туризма.

 - Криза изазвана пандемијом коронавируса је највише погодила овај сектор туризма, пред којим слиједи вријеме опоравка -  закључује се у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 08:43