Gradovi Budva Detalj iz budve Turizam more Panorama Budve / - SRDJA BOLJEVIC
06/07/2021 u 11:24 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

ТО Будва откупила аутентичне ручно рађене сувенире

Из ТОБ-а jе саопштено да jе на jавни позив стигло укупно 54 сувенира 28 аутора

На jавни позив за избор и откуп изворних будванских сувенира, комисиjа Туристичке организациjе општине Будва (ТОБ) изабрала jе 30 различитих сувенира 19 аутора и на таj начин наставила лиjепу сарадњу са будванским умjетницима.

Из ТОБ-а jе саопштено да jе на jавни позив стигло укупно 54 сувенира 28 аутора.

Скулптуре, слике мањих формата, осликано камење, декоративно посуђе, магнети, производи од меда и jош много тога са печатом приморског поднебља на коjем живимо, представљаће jединствене поклоне за студиjске групе новинара и тур-оператора, представнике туристичких агенциjа и пословне партнере ТО Будве.

- Било jе потребно да сувенири коjи су конкурисали буду уникатни, jедноставни, да су одраз традиционалног насљеђа и културне баштине, да су креативни, естетски приjемчиви и еколошки прихватљиви. Нажалост, у складу са редуцираним финансиjским средствима и нашим потребама, ове године смо могли да откупимо само дио пристиглих сувенира што свакако не умањуjе умjетнички значаj свих сувенира коjи су учествовали на конкурсу - навели су из ТОБ-а.

Они су захвалили свим своjим креативним суграђанима коjи су показали интересовање да буду дио заjедничке “туристичке приче” Будве као наjпрестижниjе туристичке дестинациjе у региону.

ТОБ за откуп jединствених будванских сувенира ове године jе издвоjила 4,56 хиљада еура.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 09:09