/ - предраг тодоровић
22/02/2022 u 13:21 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Извршни директор "Ту Монтенегра" поднио захтјев за споразумни раскид уговора, одрекао се отпремнине

Он се, како се додаје, одрекао свих права уговора у преосталом трајању од три године као и права на отпремнину

Извршни директор националне авио-компаније Ту Монтенегро, Предраг Тодоровић, поднио је у понедјељак Одбору директора и Министарству капиталних инвестиција захтјев за споразумни раскид уговора.

- Као образложење, Тодоровић наводи да је поднио захтјев искључиво из личних разлога, уз предлог да на основу члана 19 уговора о раду, отказни рок буде 38 календарских дана, тачније до 31. марта- наводи се у саопштењу компаније.

Он се, како се додаје, одрекао свих права уговора у преосталом трајању од три године као и права на отпремнину, предлажући да се до истека отказног рока 31. марта измире обавезе по уговору о раду до тог датума.

- Тодоровић је на функцији извршног директора црногорског националног авио-превозника од фебруара прошле године, када је и основана компанија Ту Монтенегро-  наводи се у саопштењу.

За протеклих годину, како су рекли, током којих је стручно и савјесно обављао ову функцију, рад компаније био је усмјерен на рационално и ефикасно пословање, са циљем да се Ту Монтенегро (комерцијални назив Ер Монтенегро) развија дугорочно у одрживу компанију и препознатљив национални бренд.

Тодоровић је у образложењу подсјетио да је компанија формирана у јеку пандемије, у изазовном и неизвјесном пословном амбијенту, али и да је и поред бројних опструкција и потешкоћа у пословању од самог старта, успјела да у рекордном року оформи тим професионалаца, обави све техничке припреме флоте и почне са летовима свега неколико мјесеци након оснивања.

Он је навео и да је за само годину компанија успјела да купи два ваздухоплова Ембраер 195ЛР регистарских ознака 4О-АОА и 4О-АОБ и врати их у технички исправно стање, добије потпуно нову лиценцу за обављање комерцијалног ваздушног превоза путника и роба (АОЦ на име ToMontenegro), оперативну и лиценцу за линијско одржавање ваздухоплова (Парт 145), оспособи техничку базу за одржавање ваздухоплова, успостави потпуно нови дистрибутивни систем и е-цоммерце за дистрибуцију, продају и менаџмент карата (укључујући нови ПСС и приступ ГДС-овима), направи нову комерцијалну стратегију и праћење КПИ по највишим индустријским стандардима и добије нови ИЦАО код.

- Ускоро ће добити и ИАТА код, брендирана оба авиона, у току су припреме за ИОСА сертификацију и друге активности на додатном унапређењу пословања- додаје се у саопштењу.

Тодоровић је казао и да је компанија обезбиједила да 90 одсто запослених чине бивши радници претходне државне авио-компаније, чиме је, како је додао, потврђен друштвено одговорни приступ, запошљавање без непотизма и искључиво на основу знања и искуства.

Након поднешеног захтјева, чланови борда директора Ту Монтенегро навели су да се од самог старта компанија у континуитету успјешно и брзо прилагођавала приликама у авио-индустрији, неизвјесној ситуацији на тржишту као и да су, поред бројних отежавајућих околности, до сада постигнути значајни резултати. Истичу и да је Тодоровић своју функцију обављао темељно, професионално и са великом посвећеношћу.

Тодоровић се у образложењу захвалио на сарадњи свима који су учинили да Ер Монтенегро успостави своје пословање, а прије свега министарствима капиталних инвестиција, финансија и социјалног старања и економског развоја, Агенцији за цивилно ваздухопловство, Аеродромима Црне Горе и свим осталим институцијама и појединцима, без чије подршке, како је истакао, формирање нове државне авио-компаније не би било могуће.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 11:45