Кнежевић допунила тужбу / -FACEBOOK.COM
16/06/2022 u 18:28 h
Draško MilačićDraško Milačić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кнежевић тражи нови конкурс за замјеника директора Аеродрома

Суд ће тражити од Петра Радуловића да се изјасни да ли жели да ступи у парницу у својству умјешача

Биљана Кнежевић, бивша савјетница извршног директора Аеродрома, допунила је тужбу против Аеродрома Црне Горе којом тражи поништење конкурса за избор замјеника директора тог државног предузећа. Осим што тражи од Основног суда да утврди да је одлука о избору Петра Радуловића за замјеника директора ништава, тражи од суда да обавеже Аеродроме да поново распишу оглас за радно мјесто замјеник директора у року од 15 дана од правоснажности пресуде. То, наравно, уколико се усвоји њен тужбени захтјев.

На рочишту код судије Биљане Крговић, пуномоћница Аеродрома адвокатица Марија Радуловић тражила је да суд обавијести Радуловића о започетој парници и омогући му да се изјасни да ли жели да ступи у парницу у својству умјешача. Суд је прихватио њен предлог и Радуловића ће позвати да узме учешће у својству умјешача, те да затражи његово изјашњење да ли жели да ступи у парницу или не.

- Стога, пртије свега је потребно затражити наведену изјаву, а онда одлучивати о даљем току поступка о свим истакнутим приговорима, доказним предлозима и о преиначеној тужби - казала је судија Биљана Крговић.

Пуномоћница Аеродрома је осим захтјева за Радуловића, тражила и да свједочи власник предузећа Wир металопрерада Дарко Ђондовић, као лице које је издало потврду Радуловићу да је био руководилац у тој фирми.

Кнежевић се противила предлогу за увођење Радуловића у парницу и Ђондовића за свједока, јер сматра да суд треба да донесе одлуку на основу доказа који се налазе у списима предмета.

Кнежевић је поднијела тужбу Основном суду тражечи поништење конкурса за избор замјеника директора Аеродрома јер, како тврди Петар Радуловић, није испунио услове који су тражени огласом.

Петар Радуловић је син функционера ПзП-а и ДРФ-а Бранка Радуловића.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 10:16