Ilustracija / - UNSPLASH
16/09/2022 u 11:54 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

U cilju jačanja zaštite potrošača opredijeljeno 38 hiljada

Cilj projekta je podizanje svijesti i bolja informisanost potrošača o njihovim potrošačkim pravima, kao i povećanje nivoa njihovog aktivizma u podnošenju prigovora o kršenju potrošačkih prava

Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma opredijelilo je 38 hiljada eura civilnom sektoru za realizaciju projekta Jačanje zaštite potrošača u Crnoj Gori u ovoj godini.

- Cilj projekta je podizanje svijesti i bolja informisanost potrošača o njihovim potrošačkim pravima, kao i povećanje nivoa njihovog aktivizma u podnošenju prigovora o kršenju potrošačkih prava, navodi se na Instagram nalogu tog Vladinog resora.

NVO Multimedijal Montenegro, Centar za zaštitu potrošača, Đakomo Adriatic, Centar za građansko obazovanje i NVO Sistem sprovodiće projekte/programe za doprinos boljem poznavanju i većem korišćenju prava koja su potrošačima data na osnovu Zakona o zaštiti potrošača, a samim tim smanjiti broj neriješenih potrošačkih prigovora i doprinijeti jeftinijem rješavanju potrošačkih sporova.

- Potrošačka prava su garantovana i zaštićena Ustavom i zakonima Crne Gore, podsjetili su iz Ministarstva.

Ministarstvo je, u cilju bolje informisanosti i dostupnosti informacija svim potrošačima, u prethodnom periodu kreiralo i aplikaciju Potrošač, koju podržavaju sve platforme.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
12. septembar 2024 16:59