И хотел „АС” на листи пропалих приватизација / -Интернет
28/11/2021 u 13:46 h
Vladimir OtaševićVladimir Otašević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У приоритетне пројекте на Приморју уложено 1,86 милијарди: Неуспјешно завршено 8 приватизација

Потребно jе даље спроводити активности на валоризациjи предметних локалитета и рjешавању њиховог статуса кроз законске поступке, пише у документу објављеном на сајту Владе

У приоритетнне проjекте у области туризма, коjи се реализуjу на приморjу Црне Горе, од почетка реализациjе уложено је преко 1,86 милиjарди еура. То се може видјети у документу Инвестиционе активности у сектору туризма, који је објављен на званичном сајту Владе Црне Горе.

– Посматрано по општинама, може се закључити да се наjвише инвестирало у проjекте у општини Тиват 1,12 милиjарди еура, затим у општини Херцег Нови 712 милиона еура, у општини Улцињ 24 милиона еура и у општини Будва 11,5 милиона еура – пише између осталог у документу Владе. Додаје се да поред успjешног одвиjања инвестиционих активности одређени броj приватизациjа ниjе завршен сходно уговорним обавезама. Ради се о приватизацијама хотела "Cristal Rivijera" Петровац, хотела "As" у Перазића Долу, хотела "Галеб" у Улцињу, хотела "Grand Lido i Apartmana Lido" у Улцињу и некадашњег хотела "Jадран" у Улцињу. Ту су и приватизације везане за уговор о продаjи 59,45 одсто акциjског капитала друштва "ХТП Бока" а.д. Херцег Нови – "Вектра Монтенегро" д.о.о. Подгорица, хотела "Jезера" Жабљак и хотела "Планинка" на Жабљаку.

– Ипак, потребно jе даље спроводити активности на валоризациjи предметних локалитета и рjешавању њиховог статуса кроз законске поступке. Исти представљаjу значаjан потенциjал коjе би кроз адекватне инвестиционе активности постали препознатљиви туристички комплекси коjи би били покретачи висококвалитетног развоjа туризма, што би се одразило на броjне бенефите како за општине у коjима се налазе, тако и за укупну туристичку привреду – пише у диокументу Владе.

Истиче се да су у претходном периоду значаjне активности реализоване и у оквиру проjекта "Luštica Bay", па jе од почетка реализациjе уложено 293 милиона еура, а у извjештаjном периоду 27,2 милиона еура.

– У току jе припрема проjектне документациjе за изградњу новог хотела категориjе пет звjездица и капацитета 200 смjештаjних jединица, а у извjештаjном периоду jе у апартманским насељима "Marina Village" и "Centrale" изграђено више вила и стамбених обjеката. Такође, наставља се изградња хотела музеjског карактера на острву Ластавица – тврђава Мамула, коjа се одвиjа у складу са строгим конзерваторским условима, гдjе jе укупан износ инвестициjе у поменути проjекат премашио вриjедност од 15,7 милиона еура – пише у документу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
21. april 2024 13:35