фото: Фејсбук / - фото: Фејсбук
05/04/2022 u 18:21 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Тузи ће добити фабрику сунцокретовог уља

- Ова фабрика је добра прилика за све пољопривредне произвођаче Малесије који желе да се баве производњом сунцокрета, пошто до сада у нашем подручју нијесмо имали производе ове врсте - навео је Ђељошај

Имао сам задовољство да се данас сретнем са Абдурахманомћеском, генералним директором РЕИС-БАУ, са којим смо разговарали о почетку радова на отварању фабрике сунцокретовог уља, саопштио је предсједник Општине Тузи Ник Ђељошај.

Како је истакао, овим дугорочним планом предвиђена је производња и паковање сунцокретовог уља које ће, као домаћи бренд уз комплетну инвестицију од 4,5 милиона евра отворити 60-80 нових радних мјеста, гдје се према плану рада очекује и прво уље у продаји током мјесеца август – септембар.

 - Ова фабрика је добра прилика за све пољопривредне произвођаче Малесије који желе да се баве производњом сунцокрета, пошто до сада у нашем подручју нијесмо имали производе ове врсте. Отварањем ове фабрике ће се загарантовати продаја производње - нагласио је Ђељошај.

Навео је да су отварањем фабрике чипса, а сада и сунцокретовог уља, доказали да општина Тузи све више постаје подручје страних инвестиција, кроз које се отварају нова радна мјеста.

 - Захваљујем се Ћескоу, који је одабрао нашу општину да инвестира у ову фабрику, што доказује да смо најотворенија и најсигурнија од свих општина у Црној Гори када се ради о инвестицијама - написао је предсједник Општине Тузи на Фејсбуку.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 15:08