Новац, илустрација / - ФОТО: UNSPLASH
03/03/2022 u 13:00 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Удружење банака донира 50.000 еура Украјини

- Наглашена је уједињеност народа Украјине без обзира на религију и етничку припадност, и да у рату пате сви цивили, дјеца, жене, старији људи - каже се у саопштењу

Удружење банака Црне Горе (УБЦГ) опредијелиће 50 хиљада еура за хуманитарну помоћ грађанима Украјине, саопштили су из тог удружења и позвали клијенте да, у складу са могућностима, допринесу акцији.

Како је саопштено из УБЦГ, у сриједу је одржана ванредна сједница због потребе за хуманитарном акцијом помоћи за грађане Украјине.

 - Наглашена је уједињеност народа Украјине без обзира на религију и етничку припадност, и да у рату пате сви цивили, дјеца, жене, старији људи -  каже се у саопштењу.

Главни акционар Запад банке Подгорица, Вадим Мороховски, истакао је врло тешку ситуацији у Украјини и све што рат носи.

Мороховски је казао да пуно значи подршка из цијелог свијета, а да је посебно снажна из Европске уније (ЕУ).

Он је поручио да Украјина треба мир.

 - Присутни директори банака су се сложили да помоћ испред Удружења буде у укупном износу од 50 хиљада ЕУР, која ће се уплатити на намјенском рачуну за Украјину 520-5188-31, отворен од Црвеног Крста Црне Горе, код Хипотекарне банке - каже се у саопштењу.

Наводи се да ће банкари позвати и своје клијенте да, у складу са могућностима, допринесу овој хуманитарној акцији, гдје је Црвени крст препознатљива адреса преко које ће средства доћи у праве руке.

 - Вјерујемо да партнерства почивају на толеранцији, солидарности и отворености. Овим гестом желимо да охрабримо наше партнере и остале друштвене чиниоце да у складу са својим могућностима слиједе наш примјер и помогну онима којима је то сада најпотребније -  наводи се у саопштењу.

Како је саопштено, наставак сједнице био је о рјешавању оперативне проблематике у пословању банака, по дневном реду који је био утврђен за редовну сједницу Управног одбора УБЦГ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 02:34