/ Фото: Триваго.рс
26/07/2021 u 14:37 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Улцињски хотел на интернету нудио апартмане, па госте смјестили у неусловне собе

На интернету имали другачију понуду, па госте довели у заблуду

У оквиру кампање Буди одговоран прошле седмице је евидентирано 117 притужби, које су се углавном односиле на неиздавање фискалних рачуна, али и на непријављене раднике.

На основу евидентираних пријава, ове седмице није изречена ниједна новчана казна, преноси Мина бизнис. 

Једна од притужби односила се на улцињски хотел Едита, који на интернету има одређену понуду, а госте смјешта у неусловне собе у сусједним објектима, чиме се они доводе у заблуду.

Фискалне рачуне, према евидентираним пријавама, не издају Светионик у Лепетанима, Акустик у Kотору, ресторан Цвијо, фризерско козметички салон Ла Белле, бурегџиница и Kраљевска плажа у Бару, кинески бутици, воће и поврће Анђела, кафе бар Wизард и коноба Булевар у Никшићу, ресторан Kод Пеша у Улцињу, Wархол Пуб и Голден гате у Подгорици, грил башта Свети Тома у Будви, неименовани ресторан у Беранама, кафе бар Аврам у Пљевљима и кафић Обала у Сутомору.

Грађани су се жалили да се фискални рачуни не издају у Kлубу 40, козметичком салону Студио М, фризерском салону, пекари Бијели голуб и плажи Ел Раy у Бару, хотелу Палма у Тивту, сервису за лимарију и фарбање аутомобила у Бијелом Пољу, ауто школи Точак у Подгорици и паркингу у Чању.

Фискалне рачуне не издају ни угоститељски објекат Слап у Даниловграду, Барбароса беацх бар и локали Цасса Дел Папел и Провоцатор у Улцињу, ноћни клуб Галакси у Плаву, ресторан Сирена, кафић Ел Мондо, Лас анимас и плажни бар поред хотела Савојо у Будва, пекара Дими у Подгорици, Поморски саобраћај у Херцег Новом, кафићи Елдорадо и Галерија у Андријевици, ауто центар Ђукић у Никшићу, Фото Бони у Подгорици, маркет Вила Асановић и локал Феникс у Бару.

Евидентиране су и притужбе да плажни барови Лумбрела, Тропицана 2, Перазића до и Под мурвом у Будви и Еуропа беацх у Улцињу не издају фискалне рачуне, као ни књижара Луча и керамика Бабовић у Бару, будванска пекара Ела, кафе бар Тани у Никшићу, Зиппо у Херцег Новом и Барон у Улцињу.

Грађани су се жалили да раднике нијесу пријавили Цаффе 365 у Kотору, хотел вила Бабовић у Бару, пицерија Kисс у Будви, Монтенегро Сецуритy Подгорица, хотел Палмон Баy у Херцег Новом, столарска радионица и сервис за поправку бицикала у Пљевљима. Епидемиолошке мјере кршене су у дискотеци Х20 у Улцињу и ноћном клубу Амбиенте у Будви.

Евидентиране су и притужбе на рад на црно у сервису електричних тротинета и мотора у Подгорици, као и Метеризима у Улцињу, да апартмани Мацевара у Бару не пријављују госте, да бутици Нике, Бершка, Пул & Беар, Арома, Њу Јоркер и Зара у тржном центру Делта Сити не враћају ситан кусур, да запослени у барском хотелу Алба раде без осигурања, као и да је пекара Дора у Бијелом Пољу подигла цијене хљеба.

Грађани су се жалили и да је хотел Макс у Херцег Новом резервисани смјештај издао другом госту, а да уплаћени новац није вратио.

Евидентиране су и притужбе да у маркетима Франце у Улцињу и Бару цијене нијесу правилно написане, односно да се крше епидемиолошке мјере, да маркет Торнадо у Подгорици поткрада потрошаче, да хотел Палма у Будви не плаћа боравишну таксу и нема рјешење за рад, да објекат Стоп 1€ шоп у Бару ради недјељом, да штанд на којем се продају пице, палачинке и роштиљ у Буљарици нема одговарајуће хигијенске услове, а да хотел Цалифорниа у Будви наплаћује лежаљке и након 17 сати.

Грађани су се жалили да објекат Никки беацх у Тивту није легалан, да радници нијесу пријављени и да се у њему не издају фискални рачуни, док у главној пошти у Бару, и поред гужве, ради само један шалтер.

Евидентиране су и притужбе да продавница Денис у Пљевљима сваку ноћ ради до два сата послије поноћи, да је у магацину кинеског бутика Зоутаицун у Бару неоцарињена роба, да је на купалишту 2Ф у Чању забрањена употреба пешкира и да је прилаз барским фризерским салонима Елитта и Ацтуелле прљав.

Грађани су се жалили и на гласну музику, изостанак дезинфекционих средстава на столовима у кафићима, услуге аутобуске станице у Беранама, нелегалну продају преко друштвених мрежа, неоцарињену робу, невраћање ситног кусура, гласну музику, отпад, коришчење службеног возила у приватне сврхе, продају сребра без жига, продају цигарета без акциза и девастацију простора.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 12:26