Unija poslodavaca dodijelila nagrade / - UPCG
14/12/2023 u 11:01 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Unija poslodavaca dodijelila nagrade za društveno odgovorno poslovanje za 2023. godinu

Nagrade za mala, srednja i velika preduzeća dodijeljene su u kategorijama: Briga za zaposlene, Briga za životnu sredinu, Briga za zajednicu

Na svečanoj ceremoniji, Unija poslodavaca Crne Gore (UPCG) dodijelila je preduzećima iz Crne Gore „UPCG nagrade za društveno odgovorno poslovanje (DOP)“ za 2023. godinu. Ovim činom, UPCG je nastavila praksu započetu 2014. godine, s ciljem da u javnosti promoviše primjere dobre prakse društveno-odgovornog poslovanja u Crnoj Gori, kao i preduzeća koja takvu praksu osmišljavaju i primjenjuju.

- Ovogodišnje nagrade uručene su u okviru konferencije „Decenija izgradnje ambijenta za održivi razvoj preduzeća: Gdje je Crna Gora danas?“ koju je UPCG organizovala u saradnji sa Međunarodnom organizacijom rada (ILO). Uvodnim izlaganjem, događaj su otvorili Slobodan Mikavica,  predsjednik UPCG i Iulia Drumea, viši specijalista za poslodavačke aktivnosti ILO-a za centralnu i istočnu Evropu - saopštili su iz UPCG:

Nagrade za mala, srednja i velika preduzeća dodijeljene su u kategorijama: Briga za zaposlene, Briga za životnu sredinu, Briga za zajednicu. Preduzeću koje je po sve tri kategorije najbolje inkorporiralo DOP u svoje poslovanje, dodijeljena je Glavna nagrada. Glavni kriterijumi na osnovu kojih su dodjeljivane nagrade UPCG su održivost, inovativnost i ostvareni uticaj na sve uključene strane.

Za najdosljedniju primjenu politika DOP-a u svom poslovanju nagrađena je kompanija ONE CRNA GORA kojoj je dodijeljena Glavna nagrada za 2023. godinu. Generalnom direktoru, Branku Mitroviću, nagradu je uručio Slobodan Mikavica. predsjednik UPCG.

U oblasti “Briga za zaposlene” za 2023. godinu, nagradu u kategoriji malo preduzeće dobio je ECONOMIC TEAM, dok je u kategoriji veliko preduzeće CRNOGORSKA KOMERCIJALNA BANKA (CKB). Izvršnoj direktorici Economic Team-a Tatjani Šćepanović i Slađani Kalezić, direktorici Odjeljenja za ljudske resurse u CKB, nagradu je uručila generalna sekretarka UPCG Suzana Radulović.

U oblasti “Briga za zajednicu” za 2023. godinu, dobitnik nagrada u kategoriji srednje preduzeće je ENTEXT, a u kategoriji veliko preduzeće CRNOGORSKI TELEKOM. Izvršnoj direktorici Entext-a Ani Radonjić, kao i Pavlu Đuroviću, sekretaru društva Crnogorski Telekom i direktoru Sektora za korporativne i pravne poslove, nagrade je uručio Danko Obradović, član Upravnog i Izvršnog odbora UPCG.

U oblasti “Briga za životnu sredinu” za 2023. godinu, dobitnik nagrade u kategoriji malo preduzeće je kompanija MONT WAY, a u kategoriji srednje preduzeće NEREGELIA. Iliji Kaluđeroviću, izvršnom direktoru Mont Way i Ljiljani Pižurica, izvršnoj direktorici NELT Grupe za tržišta Crne Gore i Albanije, nagrade je uručio Slaviša Šćekić, predsjednik Skupštine UPCG.

Javni konkurs za „UPCG nagrade za DOP 2023“ bio je otvoren od 31. oktobra do 20. novembra, a pravo učešća imali su svi privredni subjekti registrovani u Crnoj Gori.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 00:27