Погон КАП-а / - LAZAR RUZIC
15/12/2021 u 10:45 h
Draško MilačićDraško Milačić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Унипром послао захтјев ЕПЦГ за смањење напона струје, почиње гашење КАП-а

У компанији Веселина Пејовића кажу да радници имају обавезу да испоштују налог компаније и започну гашење фабрике

Компанија Унипром Веселина Пејовића послала је захтјев Електропривреди Црне Горе да од ујутру смањи напон електричне енергије за КАП, како би кренули у планско гашење Комбината алуминијума, потврђено је порталу Дана.

У овој компанији кажу да радници имају обавезу да испоштују налог компаније и започну гашење фабрике. Истичу да уколико би то радници одбили, прекршили би радну обавезу, што би био разлог за аутоматски раскид уговора са њима.
Радсници примарне производње алуминијума су, у случају да буде донешена коначна одлука о гашењу фабрике, упутили захтјеве Влади Црне Горе. Они траже да повезивање бенифицираног радног стажа запосленима којима он није уплаћен закључно са 31. 12. 2021. године.

Они траже и гаранције од фирме Алинд, да ће зарађене плате бити исплаћене закључно са истим датумом, као и гаранције Владе да ће бити испоштована понуда Електропривреде Црне Горе да запосленима уплаћује бруто зараде сљедећа 24 мјесеца. Радници траже и да запосленима који су засновали радни однос у току трајања стечајног поступка буде исплаћен социјални програм, ако не дође до покретања производње након истека 24 мјесеца.

image

Захтјеви радника

- Дан

На крају, радници у својим захтјевима наглашавају да траже одговор у што краћем року и поручују да "ни по коју цијену" неће одустати од ових захтјева.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 08:48