ILUSTRACIJA / - FOTO: UPCG
01/10/2024 u 15:36 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

UPCG: Produženo važenje GKU za telekomunikacije

Predstavnici Unije poslodavaca (UPCG) i Crnogorskog sindikata telekomunikacija potpisali su produženje važenja Granskog kolektivnog ugovora (GKU) za oblast telekomunikacija za period od tri godine.

GKU su na sastanku održanom u prostorijama UPCG potpisali predsjednik UPCG, Slobodan Mikavica i predsjednik Crnogorskog sindikata telekomunikacija, Željko Burić.

- Granski kolektivni ugovor za telekomunikacije primenjuje na sve zaposlene i poslodavce koji obavljaju djelatnosti iz oblasti telekomunikacija- navodi se u saopštenju UPCG.

Ovim GKU utvrđuju se elementi osnovne zarade, njene naknade, drugih primanja i uređuje obim prava i obaveza iz rada, te isti predstavlja dobar osnov za dalju razradu i nadogradnju kroz pojedinačne kolektivne ugovore kod poslodavaca i ugovore o radu zaposlenih.

UPCG ne podržava vladinu odluku o ograničavanju marži

Potpisnici su poručili da produženje ovog GKU predstavlja rezultat konstruktivne saradnje socijalnih partnera, u cilju poboljšanja uslova rada u interesu svih strana, što treba služiti kao primjer i ostalim privrednim granama u kojima se očekuje otvaranje pregovora u cilju potpisivanja novih ili izmjena i dopuna važećih granskih kolektivnih ugovora.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
01. oktobar 2024 15:37