13. јул Плантаже / - ФОТО: 13. јул Плантаже
26/01/2022 u 13:16 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Управни суд пресудио: Општина Тузи незаконито обрачунала порез на непокретности

У складу са пресудом, Управни суд је наложио општини Тузи да донесе ново законито рјешње, којим ће се правилно утврдити износ пореза на непокретност за 2020. годину

Управни суд Црне Горе, по тужби компаније "13. Јул-Плантаже“, поништио је рјешење општине Тузи о утврђеном порезу на непокретност за 2020. годину, у укупном износу од 624.378 еура.

Како је саопштено из ове компаније, у  управном поступку тужилац је оспорио законитост рјешња општине Тузи због повреде правила поступка, направилно утвђеног чињеничног стања и погрешне примјене материјалног права.

 - Овом пресудом, Управни суд је потврдио претходно изречене ставове компаније „ 13. Јул-Плантаже“,  да је општина Тузи у конкретном случају, неправилно и паушално процијенилла тржишну вриједност пољопривредног земљишта као основ за утврђивање пореза. Самим тим, износ пореза на непокретност за 2020. годину од преко 600.000 еура је превисок и не представља реално исказану вриједност пореза, чиме је компанија Плантаже претрпјела штету - наводе из Плантажа.

У складу са пресудом, Управни суд је наложио општини Тузи да донесе ново законито рјешње, којим ће се правилно утврдити износ пореза на непокретност за 2020. годину. 

 - Општина Тузи је на исти, незаконит, начин утврдила износ пореза на непокретност за 2019. и 2021. годину. У складу са позитивним законским прописима Плантаже су, и у односу на ова два рјешење, покренула поступак испитивања законитости рјешења пред надлежним органима - закључују из Плантажа.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 21:39