sa sastanka / - FILIP R
25/03/2022 u 15:31 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Успјешна сарадња са компанијом ЗиЈин из Бора

На састанку је било ријечи о текућој сарадњи, с обзиром на то да компанија ЗиЈин за извоз својих производа приоритетно користи логистички правац кроз Црну Гору, односно услуге Луке Бар и Монтекарго

Министар капиталних инвестиција, Младен Бојанић, казао је да је задовољан сарадњом са компанијом ЗиЈин из Бора, која за извоз својих производа приоритетно користи логистички правац кроз Црну Гору, односно услуге Луке Бар и жељезничког предузећа Монтецарга.

Бојанић се данас у просторијама Министарства састао са представницима компаније ЗиЈин, чија је основна дјелатност рударство.

- Та реномирана компанија је највећи извозник и увозник у Србији, а њена матична компанија је прва у свијету по производњи злата и седма по ископавању метала-  наводи се у саопштењу Министарства.

На састанку је било ријечи о текућој сарадњи, с обзиром на то да компанија ЗиЈин за извоз својих производа приоритетно користи логистички правац кроз Црну Гору, односно услуге Луке Бар и Монтекарго.

- Састанку су присуствовали и представници компаније ТЦЛ, која је организатор комплетне логистичке подршке - додаје се у саопштењу.

Бојанић је казао да је задовољан због успјешне сарадње и изразио очекивања да ће се њен обим у будућности повећати.

Из Министарства су подсјетили да ће црногорске компаније, захваљујући том аранжману, у овој години приходовати преко 12 милиона еура, што представља значајан допринос укупној економској активности Црне Горе, а даје посебан импулс опоравку жељезничких предузећа, односно Луци Бар.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 15:42