/ -Фото: Дан
13/06/2022 u 14:36 h
Marko StojanovićMarko Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Турци траже да им Дака плати 25 милиона

Представник жељезараца Иван Вујовић је "Дану" казао да су у повратку из Подгорице добили позив из кабинета предсједника државе Мила Ђукановића да сјутра у 9:30 дођу на састанак

Никшићки бизнисмен Миодраг Дака Давидовић није успио да постигне договор са представницима Тошчелика, о преузимању Жељезаре, с обзиром да је понудио цифру од око15 милиона еура, док Турци траже 25 милиона.

Давидовић је након састанка у Министарству економског развоја са представницима Тошчелика навео да је понуда коју су дали фиксна и нереална, те да очекује да се преговори у наредном периоду наставе.

– Очекујем да на наредном састанку присуствује и Фуад Тосјали, стварни власник компаније. Jако тежак састанак, jедан од наjтежих коjе сам икада имао - казао је Давидовић.

Он сматра да је његова понуда и више него коректна.

-  Амортизација Жељезаре је неких, четири одсто годишње, односно 40 одсто за ових 10 година. Њихова понуда jе била фиксирана на 25 милиона, jа на ту понуду нисам хтио да одговорим одмах, зато што мислим да jе то нереално – поручио је Давидовић.

Он је објаснио да је цијена од 25 милиона еура реална само ако се планира њено резање, те да је превисока уколико је жеља да она настави да ради.

– Ако неко дође да изреже Жељезару сигурно да ће извући таj новац, али онаj ко мисли да се бави послом овако девастирану фабрику мора да ремонтуjе и да уложи огроман новац за прозводњу, коjу ми мислимо да треба да се производи, а то jе грађевинска арматура. То су челици коjи су неопходни Црноj Гори – казао је Давидовић.

Давидовић је по доласку на састанак истакао да је дошао да купи Жељезару, те да нема времена за губљење. Док је састанак трајао група радника чекала је исход испред зграде министарства.

image
-Фото: Дан

На збору жељезарци су ипак одлучили да не радикализују штрајк.

Њихов представник Иван Вујовић "Дану" је казао да су у повратку из Подгорице добили позив из кабинета предсједника државе Мила Ђукановића да сјутра у 9:30 дођу на састанак.

- Да ли ће састанку присуствовати Ђукановић или неко од његових савјетника, не знамо. Позвани смо на разговор и то је ипак неки помак у односу на сва дешавања. Разговор имамо и у сриједу у Министарству економског развоја код министра Горана Ђуровића. Мислим да би требало да се постојећа ситуација ријеши - рекао је Вујовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 06:35