Pres ministarstva finansija, Jakov Milatovic, Milojkko Spajic / PRES MINISTARSTVA FINANSIJA - IVAN PETROVIC-IPE
13/01/2022 u 14:12 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

На челу Милатовић: Влада формирала Координационо тиjело за праћење програма "Европа сад"

- Координационо тиjело ће се састаjати по потреби, а наjмање jедном мjесечно - наводе из Владе.

Влада Црне Горе jе на данашњоj сjедници дониjела одлуку о формирању Координационог тиjела за праћење програма „Европа сад”. Предсjедник Координационог тиjела биће министар економског развоjа Jаков Милатовић, док ће замjеник предсjедника бити савjетник премиjера Деjан Абазовић.

Поред предсjедника и замjеника предсjедника, чланови Координационог тиjела ће бити: Jанко Одовић - државни секретар у Министарству финансиjа и социjалног старања, Бранко Крвавац - државни секретар у Министарству финансиjа и социjалног старања, Милена Липовина-Божовић - државна секретарка у Министарству економског развоjа, Борис Марић - државни секретар у Министарству правде, људских и мањинских права, Биљана Перановић - в.д. генералне директорице Директората за порески и царински систем у Министарству финансиjа и социjалног старања, Милена Петричевић - в.д. директорице Управе прихода и царина, Илир Харасани - в.д. директора Управе за инспекциjске послове, Ана Вуjошевић - в.д. помоћнице директора Управе за инспекциjске послова и руководитељка Сектора за међународну сарадњу, Светлана Вукићевић - начелница Одсjека за електронске приjаве у Управи прихода и царина, Ратко Милић - самостални савjетник у Управи прихода и царина, Предраг Нешковић - представник Управе за инспекциjске послове, Илиjа Мугоша - савjетник у Кабинету предсjедника Владе Црне Горе, Jевросима Пеjовић - в.д. генералне директорице Директората за рад и запошљавање у Министарству економског развоjа, Ирена Jоксимовић - начелница у Дирекциjи за радне односе у Министарству економског развоjа, Филип Лазовић - савjетник за правна питања и социjални диjалог у Униjи послодаваца , Миљан Шестовић - директор Сектора за истраживање и анализе у Привредноj Комори Душко Зарубица - генерални секретар у Савезу синдиката, Наида Кашић - сарадница у Кабинету Министарства финансиjа и социjалног старања, као и представници Униjе слободних синдиката Црне Горе и невладиних организациjа.

 - Задаци Координационог тиjела ће бити: праћење и координациjа активности у оквиру имплементациjе програма „Европа сад”, као и праћење, у сарадњи са надлежним органима и институциjама, отклањања приjављених неправилности приликом имплементациjе програма. Задатак Координационог тиjела ће бити и достављање полугодишњег извjештаjа о реализованим активностима Влади Црне Горе. Координационо тиjело ће се састаjати по потреби, а наjмање jедном мjесечно - наводе из Владе.

Како додају, закључено jе да Координационо тиjело може да тражи податке, обjашњења и извjештаjе од надлежних органа и институциjа у вези са питањима коjа се односе на програм „Европа сад”, те да, по потреби, ангажуjе и представнике других органа, институциjа и организациjа, као и стручна лица коjа учествуjу у раду тог тиjела, без права одлучивања. Такође jе предвиђено, као могућност, формирање мањих оперативних тимова коjи ће пратити реализациjу активности.

Координационо тиjело ће органзовати први састанак сjутра, у осам часова, док ће прва прес конференциjа бити органзована у 9:30 часова, у Прес центру Владе.

На пресу ће се новинарима обратити министар економског развоjа Jаков Милатовић, у своjству предсjедника Координационог тиjела; савjетник премиjера Деjан Абазовић, у своjству замjеника предсjедника; и државни секретар у Министарству финансиjа и социjалног старања Бранко Крвавац, у своjству члана Координационог тиjела. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 13:55