Slaven Radunović / Djordje Cmiljanic, Vlada
25/10/2024 u 18:11 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Vlada obrazovala tijelo za realizaciju projekta „Velje brdo“

Vlada je na današnjoj, 54, sjednici, donijela odluku obrazovanju Koordinacionog tijela za realizaciju projekta „Velje brdo“, a koje će se baviti koordinacija realizacije.

Na čelu Koordinacionog tijela za realizaciju projekta „Velje brdo“ biće ministar prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine Slaven Radunović.

Cilj donošenja Odluke je da se uspostavi koordinacija realizacije projekta „Velje brdo“, a glavni zadaci Koordinacionog tijela su:

  • priprema finansijske analize projekta;
  • koordinacija relevantnih institucija i izvođača radova, kako bi se osigurala efikasna realizacija projekta;
  • praćenje korišćenja budžetskih sredstava i drugih resursa namijenjenih za realizaciju projekta i
  • izrada mjesečnih izvještaja i preporuka o napretku i eventualnim rizicima vezanim za realizaciju projekta.

Vlada je donijela Odluku o izmjenama Odluke o izradi Izmjena i dopuna Prostorno-urbanističkog plana Glavnog grada Podgorica i Odluke o izmjeni Odluke o određivanju rukovodica izrade i visini nalnade za rukovodioca i stručni tim za izradu Izmjena i dopuna PUP-a. Kako je definisano programskim zadatkom, cilj izrade Izmjena i dopuna PUP-a je da se preispitaju postojeća prostorno-planska rješenja sa aspekta potrebe za obezbjeđivanje preduslova za realizaciju projekata značajnih za Glavni grad i Državu, uključujući i investiciono-razvojni projekat „Velje brdo“. Takođe, planska rješenja je potrebno preispitati i sa aspekta demografskih promjena u smislu povećavanja broja stanovnika, imajući u vidu protok vremena od donošenja planskog dokumenta čije se izmjene vrše.

Usvojen Finansijski plan za 2024. za „Aerodromi Crne Gore“ ad Podgorica

Donijeta je i Odluka o izmjenama Odluke o određivanju ličnosti, objekata i prostora koje obezbjeđuje Uprava policije. Izmjenama Odluke omogućava se dalje jačanje kapaciteta Specijalnog državnog tužilaštva, na način što se objektu stare zgrade Vlade, datom na korišćenje Specijalnom državnom tužilaštvu i Specijalnom policijskom odjeljenju, daje status objekta kojeg obezbjeđuje Uprava policije, u cilju stvaranja neophodnih pretpostavki za bezbjedno i efikasno funkcionisanje imajući u vidu veliku ulogu u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Donijet Plan pripreme zimske turističke sezone 2024/25. godine

Na današnjoj sjednici, Vlada je razmotrila i više kadrovskih pitanja dostupnih na linku.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
25. oktobar 2024 18:11