Sa sjednice Vlade / foto: Vlada
25/10/2024 u 18:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Donijet Plan pripreme zimske turističke sezone 2024/25. godine

Vlada je donijela Plan pripreme zimske turističke sezone 2024/25. godine. Kako su istakli, cilj izrade ovog dokumenta je povezivanje učesnika na svim nivoima, kako bi se omogućila nesmetana priprema i odvijanje turističke sezone, što bi rezultiralo povećanjem kvalitativnih, kvantitativnih i finansijskih efekata.

- U krajnjem, cilj je povećanje nivoa satisfakcije turista, turističke privrede i domaćeg stanovništva, kao nezaobilaznog aktera održivog turističkog razvoja. Planom su definisane aktivnosti koje će institucije i privredni subjekti, direktno i indirektno uključeni u pripremu sezone, kako na nivou države, tako i na lokalnom nivou, realizovati prije i tokom zimske turističke sezone - navodi se u vladinom saopštenju.

Ističu da je i dalje evidentno da u pojedinim opštinama na sjeveru nedostaje inicijativa za organizovanje događaja koji će privući turiste, kao i kapaciteta za smještaj turista, što su ograničavajući faktori razvoja prostora kao cjelogodišnje turističke destinacije.

Usvojen Finansijski plan za 2024. za „Aerodromi Crne Gore“ ad Podgorica

- Ovaj problem je prepoznat u prethodnom periodu pa je Ministarstvo turizma u saradnji sa NTO CG definisalo podsticajne mjere za pomoć u realizaciji manifestacija, diverzifikaciji i unapređenju ponude, marketinških aktivnosti, poboljšanje avio dostupnosti i dr. Zimska turistička sezona na sjeveru prvenstveno se bazira na infrastrukturnim uslovima u ski centrima. Zbog toga je neophodno raditi na unapređenju postojeće ponude, razvojem i diverzifikacijom novih proizvoda odnosno sadržaja, kako bi dodatno animirali posjetioce u slučaju nedostatka sniježnih padavina - navodi se u saopštenju Vlade.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
25. oktobar 2024 18:00