Максим Вучинић / - Скупштина
23/03/2022 u 12:42 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вучинић: Крајем марта о приватизацији хотела Авала

Надам се да ће се на сљедећој сједници појавити сви чланови Комисије и на тај начин показати свој однос према раду овог тијела, али и према грађанима који су их бирали, навео је Вучинић

Скупштинска Комисија за праћење и контролу поступка приватизације требало би да на сједници 30. марта разматра поступак приватизације хотела Авала.

Предсједник Комисије Максим Вучинић позвао је њене чланове на озбиљан и одговоран однос према грађанима.

„Надам се да ће се на сљедећој сједници појавити сви чланови Комисије и на тај начин показати свој однос према раду овог тијела, али и према грађанима који су их бирали“, навео је Вучинић у саопштењу.

Према његовим ријечима, након што се утврдило чињенично стање о власништву над парцелом на којој се налази базен хотела Авала, поново се у јавности актуелизовало питање приватизације тог бисера црногорске обале.

„Комисија за испитивање пословања Будванске ривијере, која је у већинском државном власништву, открила је да хотел Авала у Будви користи базен од 733 квадрата, иако није власник парцеле на којој се налази, већ је у катастру као власник уписана Будванска ривијера. Међутим, већ годинама хотел Авала корсити овај базен“, рекао је Вучинић.

Он је оцијенио да је значај рада Комисије за праћење и контролу поступка приватизације и у овом случају дошао до изражаја, гдје се потврдила њена улога у ревизији рада Савјета за приватизацију у периоду „транзиције“.

„Сједница Комисије, на којој је требало да се разматра и сами поступак приватизације хотела Авала, је била заказана за јануар, међутим, због одређених опструкција парламентарне опозиције, односно посланика из редова Демократске партије социјалиста (ДПС) и Либералне партије, нијесмо имали усвојен дневни ред за ту сједницу“, закључио је Вучинић.

Хотел Авала је као власништво Будванске ривијере продат 2004. године фирми Beppler & Јacobson за укупно 3,2 милиона еура.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 02:12