Светлана Вуксановић / - фото: ПР Агенција Рипрезент Комјуникејшн
30/07/2021 u 12:43 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Вуксановић предсjедница УО Америчке привредне коморе у ЦГ

Она ће преузети ову функциjу почев од 1. августа ове године

Светлана Вуксановић изабрана jе jедногласно за предсjедницу Управног одбора Америчке привредне коморе у Црноj Гори.

Одлука jе, како су навели из АмЦхам Монтенегро, дониjета на, данас одржаноj, првоj сjедници Управног одбора у новом саставу, а након одржане редовне Годишње скупштине Коморе.

image

Сједница Управног одобора

- фото: ПР Агенција Рипрезент Комјуникејшн

Светлана Вуксановић, извршна директорка у компаниjи Филип Морис Монтенегро, преузеће функциjу почев од 1. августа ове године, као и улогу коjу jе посљедње двиjе године обављао Никола Трипковић, извршни директор Кока Кола Хленик Црна Гора, а чиjи мандат истиче краjем мjесеца.

У складу са Статутом Америчке привредне коморе, она ће предсjедавати Комором и Генералном скупштином, надгледати послове и интересе Коморе и заjедно са Извршним директором представљати jе у спољним односима.

– Америчка привредна комора jе препозната као наjутицаjниjи колективни глас реномиране пословне заjеднице у Црноj Гори, и уjедно изузетно добро позиционирана у интернационалноj мрежи АмЦхам-ови Европе, гдjе чинимо и дио Извршног одбора. Зато jе велика част и одговорност преузети, и то по други пут, улогу предсjеднице Управног одбора Коморе – казала jе Вуксановић, додаjући да долази из компаниjе коjа jе у овом тренутку у процесу трансформациjе.

– Вjеруjем да, управо због тога, имамо довољно искуства, знања и препорука како у jедном транзиционом периоду предвидjети промjене, прихватити их, и у складу са њима градити план за будуће пословне потезе. Америчка привредна комора ће, прилагођаваjући се политичким и економским изазовима, дати допринос стабилизациjи црногорског пословног амбиjента у транспарентан и предвидљив, и са великим потенциjалом да привуче стране инвеститоре – закључила jе нова предсjедница Управног одбора Коморе.

– На данашњоj сjедници распоређене су и остале функциjе унутар Управног одбора. За потпредсjедницу Управног одбора реизабрана jе Сања Ћаласан, генерални менаџер у компаниjи Требjеса – Молсон Цоорс, за секретара-благаjника Сава Лакетић, сениор менаджер у компаниjи ПwЦ, док су за гувернере без портфеља изабрани Ненад Нововић, оснивач и извршни директор компаниjе Амплитудо и Катарина Булатовић, као индивидуални члан, те реизабран Предраг Лешић, извршни директор компаниjе доМЕн – наводе из  АмЦхам Монтенегро.

Америчка привредна комора у Црноj Гори дио jе глобалне АмЦхам мреже коjа само у Европи броjи 46 АмЦхам-ова и заступа интересе 17 хиљада компаниjа. Већ 12 година водећи jе промотер бизниса у нашоj земљи у циљу привлачења америчких и других страних инвестициjа.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
30. septembar 2024 04:34