Novak Djokovic i porodica na Tivatski aerodrom / -IVAN PETROVIC-IPE
27/04/2021 u 23:36 h
Draško MilačićDraško Milačić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Аеродром Тиват је запуштен

Нажалост, стратешка визиjа на државном нивоу из неког разлога ниjе доведена до краjа и зато сад имамо аеродром какав имамо – прилично девастиран и запуштен у сваком погледу. Свака његова даља будућност jе везана са озбиљним нивоом инвестициjа, рекао jе Марић у разговору за Авиопортал
Ограничен и девастиран простор, недостатак неавиjациjских садржаjа и немогућност ноћног слиjетања само су дио проблема тиватског аеродрома за коjе би хитно требало пронаћи рjешења, како би та ваздушна лука добила мjесто коjе заслужуjе, саопштио jе директор Радован Марић.
– Нажалост, стратешка визиjа на државном нивоу из неког разлога ниjе доведена до краjа и зато сад имамо аеродром какав имамо – прилично девастиран и запуштен у сваком погледу. Свака његова даља будућност jе везана са озбиљним нивоом инвестициjа – рекао jе Марић у разговору за Авиопортал, преноси Мина бизнис.
Истакао је да jе, по преузимању функциjе 2017. године, био изненађен затеченим стањем. Посебно се осврнуо на маневарске површине, односно писту коjа jе урађена давне 1972. године.
– Оно што jе невјероватно, колико год то иронично звучало, да ниjе било земљотреса 1979. године, до дана данашњег вjероватно jе нико не би ставио у ред апсолутних приоритета. Можете замислити колико jе добро рађена тих година када jе и дан-данас изузетно одржива и сигурна, без обзира што jе вриjеме учинило своjе и што се морало увелико ући у њену генералну реконструкциjу – навео jе Марић.
Бојанић: Неће више бити „Аеродроми СД”
Аеродроми Црне Горе неће више бити „Аеродроми Социjалдемократа (СД)”, поручио jе министар капиталних инвестициjа Младен Боjанић.
– Узалуд вам патетични вапаjи. Аеродроми Црне Горе неће више бити ‘Аеродроми СД’. Пустош коjу сте оставили у финансиjском смислу гора jе од Лименке, беспризорност већа од Рамаде, а незнање горе од Петље – написао jе Боjанић на Твитеру.
​Потпредсjедник СД Дамир Шеховић позвао је Владу да се, како jе казао, уразуми и поступи по правоснажноj пресуди, како не би угрозила функционисање Аеродрома Црне Горе.
– Влада да не дозволи да након непромишљеног и апсолутно непотребног гашења МА своjим краjње неодговорним односом угрози функционисање и самих Аеродрома Црне Горе, и то на прагу туристичке сезоне – написао jе Шеховић на свом твитер налогу.

Један од проблема коjе jе затекао, а коjи су риjешили у наjкраћем року, тиче се канализационе мреже.
– Замислите аеродром коjи ниjе прикључен на канализациону мрежу. На 45 степени жаропека у Тивту излазе из авиона наши туристи, а ми фекалиjе истачемо усред поднева. Када сам питао колегу зашто то ради, добио сам одговор ‘Па, директоре, ако то не урадимо експлодираће шахте у терминалноj згради, jер jе преоптерећење велико’. На питање о каквом се преоптерећењу ради, добио сам прост одговор – ми немамо канализациjу – казао jе Марић.
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
22. april 2024 00:58