Аеродром Подгорица / Портал Дан
05/05/2021 u 19:36 h
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Аеродроми расписали конкурс за директора

Вршилац дужности извршног директора Огњен Јововић казао је за „Дан” да Аеродроми траже адекватну личност из земље и иностранства, са искуством и знањем

Аеродроми Црне Горе (АЦГ) расписали су конкурс за избор извршног директора, по одлуци одбора директора. Рок за пријаву на позицију директора је 15 дана, односно до 21. маја.

Вршилац дужности извршног директора Огњен Јововић казао је за „Дан” да Аеродроми траже адекватну личност из земље и иностранства, са искуством и знањем. Јововић, који је уједно и члан борда директора, биће вршилац дужности до избора новог извршног директора.

Поред општих услова, кандидат за извршног директора мора имати најмање пет година радног искуства на управљачким пословима, средњи ниво енглеског језика, док је пожељно да посједује искуство из области ваздушног саобраћаја, економије или пословног управљања.

Аеродроми су у великим проблемима због пандемије, када су практично остали без прихода. Недавно је промијењен борд дирекотра, који је разријешио Данила Орландића са позиције извршног директора, а на његово мјесто поставио Ану Лончаревић Бадњар. Она је, међутим, након 20 дана поднијела оставку, између осталог, зато што од државе није могла да наплати 9,4 милиона еура по основу извршне судске пресуде, као и због тога што су јој бирали кадрове који ће да раде са њом. Неколико дана након тога Јововић је постављен за в.д.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 07:07