Промет у малопродаји у паду / - NET
09/05/2021 u 16:56 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Опао промет у малопродаји

Промет робе у трговини на мало у првом кварталу jе у односу на исти период прошле године био мањи седам одсто у текућим циjенама, а 7,3 одсто у сталним, саопштено jе из Монстата

Промет робе у трговини на мало у првом кварталу jе у односу на исти период прошле године био мањи седам одсто у текућим циjенама, а 7,3 одсто у сталним, саопштено jе из Монстата.

Статистичари су казали да jе промет робе у трговини на мало у првом кварталу у односу на посљедњи прошлогодишњи смањен 18,4 одсто у текућим циjенама, а 19,3 одсто у сталним.

– Промет у трговини на мало моторним горивима у првом кварталу jе на годишњем нивоу био мањи 12 одсто у текућим циjенама и 6,2 одсто у сталним, док jе на мjесечном нивоу ослабио 12,2 одсто у текућим и 18,9 одсто у сталним – наводи се у саопштењу.

Промет у трговини на мало прехраном у првом кварталу jе на годишњем нивоу пао 8,7 одсто у текућим циjенама и 10,2 одсто у сталним, док jе на мjесечном нивоу био мањи 15,4 одсто у текућим и 16,3 одсто у сталним.

Статистичари су саопштили да jе промет у трговини на мало фармацеутским и козметичким производима у првом кварталу на годишњем нивоу порастао 10,3 одсто, док jе на мjесечном био пет одсто мањи.

– Промет у трговини на мало непрехрамбеним производима у првом кварталу jе на годишнjем и мjесечном нивоу ослабио по 8,6 одсто – закључује се у саопштењу Монстата.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 05:57