/ Никола Ровчанин
04/05/2021 u 17:10 h
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Струја јефтинија за 100.000 грађана

У наредна три мјесеца, у складу са одлуком Владе Црне Горе

Извршни директор Електропривреде (ЕПЦГ) Никола Ровчанин казао је да ће рачуни за утрошену електричну енергиjу у наредна три мjесеца, у складу са одлуком Владе, бити 40 одсто нижи за око 100 хиљада грађана.

– Имаjући у виду jавно доступне податке, мислим да се оквирно може говорити о преко 100 хиљада грађана коjи ће бити обухваћени, када се узму у обзир и чланови домаћинстава – навео jе Ровчанин у саопштењу. ЕПЦГ ће, поступаjући по одлуци Владе, у наредна три мjесеца обрачунавати 40 одсто попуста на рачунима за утрошену електричну енергиjу пензионерима коjи имаjу мjесечна примања испод 222 еура и незапосленима са евиденциjе Завода за запошљавање (ЗЗЗ). Попуст ће се, како jе обjашњено, обрачунати на основу спискова коjе добиjу од Фонда пензиjско-инвалидског осигурања (ПИО) и ЗЗЗ, jер ЕПЦГ у своjоj бази података нема евиденциjу о статусу потрошача. Из ЕПЦГ су поручили да ће прецизан броj субвенционисаних рачуна за електричну енергиjу саопштити након што Фонд ПИО и ЗЗЗ доставе тачан броj особа са евиденциjа на коjа се односе мjере подршке за други квартал.

– Услов остваривања субвенциjе jе да су пензионери са примањима испод 222 еура и незапослени са евиденциjе ЗЗЗ власници броjила. Када наше службе обраде добиjене податке, имаћемо тачан броj домаћинстава коjа ће бити корисници ових права у наредна три мjесеца – обjаснио jе Ровчанин. Он jе наjавио да ће, поступаjући по одлуци Владе, након што се обраде добиjени подаци припремити предлог одлука за реализациjу у складу са статутом компаниjе.

Ровчанин jе поручио да ЕПЦГ мjерама коjе реализуjе у сарадњи са Министарством финансиjа и социjалног старања показуjе одговорност и пружа руку грађанима да заjедно подиjеле терет кризе.

– Такође, поступаjући по одлуци Владе да се до 15. jула уплати профит из претходне године, пребацићемо на рачун буџета око 30 милиона еура – саопштио jе Ровчанин. ЕПЦГ, како су казали из компаниjе, поред чињенице да jе предводник привредног развоjа, показуjе и да jе снажан ослонац грађана и државе у кризним временима.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 01:29