Владин аутомобил / Друштвене мреже
06/05/2021 u 17:10 h
Aleksandra BoškovićAleksandra Bošković
StoryEditor

Огласила се полиција о саобраћајки: Још се утврђује ко је возио Владин аутомобил, алкотест Кандићу показао 1,2 промила алкохола

Истакли су да возач није могао бити ухапшен

Замјеника генералног секретара Владе Николу Kандића полиција је затекла након саобраћајне несреће у Подгорици 2. маја код Тржног центра Палада са 1,2 г/кг алкохола у организму, а још се утврђује ко је возио Владин аутомобил, саопштила је Управа полиције.

Истакли су да возач није могао бити ухапшен по основу Закона о безбједности саобраћаја на путевима јер није утврђено које управљао возилом у тренутку саобраћајне незгоде.

Како наводе из полиције, патрола је изашла на лице мјеста и затекла два возила, оба подгоричких регистарских ознака.

Једним возилом је управљао Д.П,  док се још, према тврњама полиције, утврђује ко је управљао службеним возилом Владе Црне Горе. На лицу мјеста је, како тврде, био и А.Ћ. који је полицији казао да је он управљао возилом.

Из полиције су истакли да нико није вријеђао полицајце током увиђаја. 

Подвукли су да је А.Ћ. имао 0.1 г/кг алкохола у организму.

-О догађају и предузетим радњама је обавијештен државни тужилац у Основном државном тужилаштву у Подгорици која је наложила да се од сва три лица изузме крв на анализу и да се пусте након узетих изјава обзиром да није утврђено ко је возач. Државни тужилац руководи извиђајем и полиција све мјере и радње спроводи по налогу тог тужиоца- наводе из полиције.

Izdvojeno

26. jul 2021 03:06