Stefan Jovanovic / FOTO: Lazar Ružić
09/09/2024 u 11:34 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Advokat Jovanović o slučaju "Tunel": Političari koji su kršili pretpostavku nevinosti Ivice Piperovića da upute izvinjenje

Advokat Stefan Jovanović kazao je u izjavi za portal Dan da odbrana još nije primila rešenje o obustavi postupka protiv Ivice Piperovića u slučaju "Tunel", ali pozdravlja takvu odluku.

On je naveo da političari koji su kršili pretpostavku nevinosti treba da daju javno izvinjenje.

- Odbrana još nije primila odluku postupajućeg tužilaštva vezano za postupak koji se vodi protiv okrivljenog Piperović Ivice.  Međutim ukoliko su tačni navodi da je postupak obustvaljen, odbrana pozdravlja takvu odluku kao jedinu moguću i očekivanu. Doživljava je kao potvrdu stava odbrane sa samog početka da Piperović Ivica nema nikakve veze sa predmetnim događajem  Tunel. Bilo bi lijepo kada bi političari, koji su svojim nastupima vrijeđali pretpostavku nevinosti  Piperović Ivice, uputili izvinjenje njegovoj porodici i djeci - smatra advokat Jovanović.

Podignuta optužnica za slučaj "Tunel": Optužbi oslobođen jedino Piperović

Ons e osvrnuo i na to što Osnovno državno tužilaštvo nije odustalo od optužbi u odnosu na Vladimira Erića.

- Što se tiče okrivljenog Vladimira Erića, imajući u vidu odluke koje su sudovi donosili u fazi istrage kada su vršli kontrolu pritvora, smatramo da će se nevinost ovog lica vrlo lako dokazati na sudu.  Podsjećam da su sudovi, koji su vršili kontrolu poritvora, za Erića naveli da nema dovoljno dokaza da je počinio djelo za koje se tereti i njemu je pritvor ukinut -  podsjeća advokat.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
14. septembar 2024 12:11