/ Ilustracija
29/03/2023 u 15:15 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Advokat Lekić: Dokazi protiv Kojovića nezakoniti

U rešenju Specijalnog državnog tužilaštva navodi se da, zaposlen kao policijski komesar za kriminalističko obavještajne poslove u CB-u Bijelo je uhapšen zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije

Draganu Kojoviću, službeniku policije, uhapšenom u okviru akcije u kojoj su uhapšeni i službenici policije, određeno je tužilačko zadržavanje.

Nastavak akcije SDT-a: Uhapšen policajac i još dvije osobe, oduzet novac i pokretna imovina

Kako je kazao njegov advokat Damir Lekić, osumnjičenom Kojović Draganu stavlja se na teret da je u toku 2020. godine i 2021. godine, na teritoriji Crne Gore, postao pripadnik kriminalne organizacije, koju su formirali prema navoidma SDT-a  D.J. Z.V.,  B.Lj. i  Đ.G.

-Navodi krivične prijave su neosnovani. Ne postoje dokazi, a neki koji se nalaze u spisima su pribavljeni protivno zakonu. Okrivljeni je kategorički negirao izvršenje djela. Međutim zbog lošijeg psihofizickog stanja ipak je odlučio da iskoristi svoje zakonsko pravo i da se brani ćutanjem. Tužiteljka je nakon toga donijela rješenje o njegovom zadržavanja u trajanju do 72 časa zbog opasnosti od bjekstva i od koluzione opasnosti, na koje ću ja u zakonskom roku izjaviti žalbu- kazao je Lekić.

On je kazao da će pred sudom osporavati predlog o određivanju istražnog pritvora za njegovog branjenika.

U rešenju Specijalnog državnog tužilaštva navodi se da, zaposlen kao policijski komesar za kriminalističko obavještajne poslove u CB-u Bijelo je uhapšen zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 14:51