Фото: Портал Дан
23/06/2021 u 15:15 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Адвокат Љешковић: Да ли је неко понашање прекршај, зависи је ли изазвало немир код грађана и у којој мјери

Према ранијим изјавама стручњака из друштвених области, овакво понашање је непримјерно јер се дешава на јавном мјесту које посјећују и родитељи са дјецом

Неприкладан догађај који се догодио у Дјечјем парку, код Клиничког центра Црне Горе у Подгорици, изазвао је бурне коментаре јавности. Ради се о двоје младих људи који на клупи имају сексуалне односе, у дјечјем парку, а како се незванично наводи у том трену су била присутна и дјеца.

(FOTO) НЕМОРАЛ: Секс у Дјечјем парку у Подгорици усред дана!!!

У правном погледу, то није кривично дјело. Поставља се питање и да ли се може сврстати у прекршај, зависи да ли је то и такво понашање изазвало узнемирење и немир код присутних грађана и у којој мјери.

-Поставља се питање да ли се овакво понашање младих људи може подвести под кршење моралних норми, стандарда и закона Овакво понашање је можда последица  гледања телевизијских серија и ријалити шоуа попут Секс и град и на тај начин млади људи такво понашање и преносе у друштву у којем живе. Да ли у оваквом понашању има кривичног дјела сигуран сам да нема. А да ли се овакво понашање може санкционисати прекршајно и подвести под члан 7 закона о прекршајни зависи да ли је то и такво понашање изазвало узнемирење и немир код присутних грађана и у којој мјери. Како Европа на широка врата улази у ЦГ са тим долазе и нека понашања која могу бити девијантна а и неморају- казао је у изјави за портал Дан адвокат Срђан Љешковић.

image

Адвокат Срђан Љешковић

Према ранијим изјавама стручњака из друштвених области, овакво понашање је непримјерно јер се дешава на јавном мјесту које посјећују и родитељи са дјецом.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 16:04