dritan abazović / - DAN
07/09/2023 u 15:18 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Advokat Martinović: Ombudsman upozorio Abazovića da se suzdrži od izjava kojima krši pretpostavku nevinosti

Kako nam je kazao Martinović, sve do danas nije bilo odluke na pritužbu protiv Abazovića nakon njegove izjave u medijima

Advokat Nikola Martinović izjavio je za portal Dan da je Zaštitnik ljudskih prava i sloboda u Crnoj Gori utvrdio da predsjednik Vlade Dritan Abazović vrši diskriminaciju građana i preduzeća.

Naime, kako nam je kazao Martinović, sve do danas nije bilo odluke na pritužbu protiv Abazovića nakon njegove izjave u medijima. Oni su uputili na adresu Ombudsmana, prema riječima advokata Martinovića, 20 urgencija tokom ovog perioda povodom ove pritužbe.

image
- FOTO: PORTAL DAN
image
- FOTO: PORTAL DAN

U postupku po pritužbi d.o.o. “Razvršje” Podgorica i Petra Lazovića, koje zastupa advokat Nikola Martinović, Ombudsman je Abazoviću preporučio da se uzdrži izjava kojima narušava prezumpciju nevinosti i diskriminiše kompaniju.

image
- PREPORUKA OMBUDSMANA, FOTO: SKRINšOT
image
- PREPORUKA OMBUDSMANA, FOTO: SKRINšOT

- U odnosu na prvog podnosioca Petra Lazovića da se uzdrži od izjava i kvalifikacija koji se okrivljeni implicintno ili eksplicitno oglašava krivim do okončanja postupka u skladu sa zakonom i time ne narušava prezumpciju nevinosti okrivljenog, a istovremeno ne preduzima aktivnosti koje mogu nanijeti štetu pravičnosti postupka u cijelini - navodi se u preporuci Ombudsmana u koju je portal Dan imao uvid.

- U odnosu na drugog podnosioca Kompaniju ‘Razvršje’, d.o.o. Podgorica da prestane sa izjavama koje najavljuju namjeru da se kompanija diskriminiše i prema njoj primijene mjere zbog zakonite radnje davanja jemstva i na taj način izbjegne šteta koja bi nastala u situaciji kada nejednako postupanje nema dovoljno i razumno opravdanje u skladu sa zakonom - navodi se u preporuci Ombudsmana koja se odnosi na Abazovića.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 21:26