ФОТО: КУРИР.РС, БЕОГРАДСКИ МЕДИЈИ, МУП РС / - ФОТО: КУРИР.РС, БЕОГРАДСКИ МЕДИЈИ, МУП РС
09/05/2022 u 13:01 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Адвокат: Спроведени докази не доводе у везу Кољеншића са убиством Бојовића

У једној од службених забиљешки се наводи да је убијени Никола лежао у локви крви дужине 1,2 метра.

Пред подогоричким Вишим судом настављено је суђење по предмету за убиство Николе Бојвића. Тако је данас спроведен дио доказа. За повезаност са овим дјелом у подгопричком Вишем суду суди се Ратку Кољеншићу. Покојни Бојовић је рођени брат Луке Бојовића  који важи за блиског сарадника шкаљарског клана.

Адвокат Борис Мариновић, који заступа Ратка Кољеншића,  казао је да спроведени докази не доводе у везу Кољеншића са кривичним дјелом  за које се терети и овим предметом.

Марија Бојовић: Са Луком немам контакт, Николу су убили када сам била на путу

-На спроведене доказе имам приговор из процесних разлога.  Ово су скенирани списи. и не доводе у везу мог брањеника  са  истим јер није починио кривично дјело за које с етерети- казао је суду адвокат Мариновић.

Кољеншић је суду предочио своје наводе о једном од записника с лица мјеста.

-Записник с лица мјеста је рађен горе (Београд) након годину, двије касније. Нешто су муљали горе. Набавићу списе-казао је оптужени Кољеншић.

Као доказ су данас спроведене службене забиљешке о одузетим стварима након кобног догађаја, форензичке забиљешке, записници с лица мјеста. У једној од њих се наводи да је убијени Никола лежао у локви крви дужине 1,2 метра. 

На једном од нардних рочишта планирано је да се опет путем видео-линка успостави веза са Београдом, ради спровођења поступка и да се спроведе као доказ видео снимак убиства Николе Бојовића.

Оптужница и суд у Београду

Никола Бојовић убијен је 29. априла 2013. године у Београду а за учешће у њеховој ликвидацији оптужен је и Ратко Кољеншић. Кољеншић се терети да је са Цветановићем двадесетак дана пратио кретање и навике Николе Бојовића.Никола Бојовић је брат Луке Бојовића који важи за блиског сарадника шкаљарског клана. Никола Бојовић, према евиденцији полиције и других истражних органа, није довођен у везу са криминалним организацијама.  

Он је пред српским органима у одсуству осуђен на 30 година затвора због учествовања у убиству Николе Бојовића у Београду и Милоша Видаковића у Будви.

У оптужници Вишег државног тужилаштва наводи се да је Кољеншић од краја априла 2013. до 16. јула 2013. године на територији Црне Горе и Србије са умишљајем постао члан организоване криминалне групе, а коју су организовали сада покојни Шарановић и Милош Делибашић, а чији су чланови постали Милош Војновић, Славиша Новаковић и Горан Малетић (рођен Бојанић).

- Кољеншић је помогао Цветановићу тако што је 29. априла 2013. у раним јутарњим часовима у Улици царице Милице покретом десне руке показао Цветановићу мјесто на коме је најпогодније да се сакрије и сачека Николу Бојовић и убије га. Цветановић је сачекао долазак оштећеног око 7 сати, кренуо му у сусрет и из аутоматског пиштоља рафално испалио 15 пројектила у главу и тијело сада покојног Николе Бојовића - наводи се у оптужници.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 02:28