Protest u Baru / - FOTO: RTCG
19/10/2024 u 17:26 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Advokati osumnjičenog za pokušavaj ubistva gimnazijalca: Nema mjesta hajci, najvažnije da se oštećeni oporavi

Branioci maloljetnika osumnjičenog za pokušaj ubistva gimnazijalca u Baru koji će se u daljem toku postupka braniti sa slobode, advokat Nikola Strugar iz Bara i advokatica Maja Živković iz Podgorice, poručili su da nema mjesta hajci i da ne treba vršiti dodatni pritisak na sudsku vlast.

Oni su reagovali nakon što je danas u Baru održan protest građana nezadovoljnih nakon što je A.K. (17) osumnjičeni za napad na osamnaestogodišnjaka pušten iz pritvora nakon devet dana, iako je dječaka ranio nožem i nanio mu povrede opasne po život.

Protest protiv nasilja u Baru: Traže izmjene zakona o maloljetnicima


Advokati poručuju da je najznačajnije da se oštećenom pruži medicinska i ljudska pomoć i podrška i da se što prije oporavi.
- Naša primarna želja, kao i maloljetnika koga branimo i njegove porodice, jeste da oštećeni bude dobro i da se potpuno oporavi. navode advokati u saopštenju.

S druge strane, navode, nema mjesta hajci koja se trenutno sprovodi, a što kako ističu, moguće i nije namjera, ali jeste efekat.
-  Nema mjesta komentarisanju sudskih odluka na način na koji se to već par dana radi, posebno bez poznavanja okolnosti konkretnog slučaja – predeliktne i deliktne situacije, čime se vrše brojne povrede prava, kako maloljetnika, tako i oštećenog, a ujedno vrši neprimjeren uticaj i pritisak na sudsku vlast. U konačnom, a posebno imajući u vidu uzrast maloljetnika prema kome se vodi postupak i uzrast oštećenog, koji su formalno i faktički još uvijek djeca, treba težiti pomirenju i poboljšanju odnosa, što je svakako i u duhu zakona, bez obzira na ishod postupka koji ne želimo komentarisati niti prejudicirati- naveli su advokati Strugar i Živković.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. oktobar 2024 17:31