/ - Албански медији о нестанку Елезовића
02/06/2021 u 09:43 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Албански медији о нестанку Елезовића: И Тужилаштво у Скадру покренуло истрагу

Његов последњи контакт лоциран је 27. маја, очекује се да ће албанске власти започети потрагу дуж ријеке Буне

О нестанку бившег шефа Одјељења безбједности Улцињ Рудолфа Елезовића, о чему је јуче писао и портал " Дан", извјештавају у албански медији. Они наводе да је њихово тужилаштво покренуло истрагу о мистеријозном нестанку Елезовића. Подсјећамо, нестанак Елезовића пријавила је његова супруга. Она је полицији навела да је он отишао из куће прије шест дана и да се није јављао.

Истрага о нестанку бившег шефа Одјељења безбједности Улцињ: Узете изјаве од више службеника полиције

image
- Нестанак Елезовића-HTTPS://TVKLAN.AL/

-Тужилаштво у Скадру покренуло је истрагу о нестанку Рудолфа Елезовића у мистериозним околностима. Како преноси Клан Невс, био је шеф анти-дроге за Улцињ и Бар у Црној Гори. Међутим, виши шеф црногорске полиције изгубио је контакт са породицама 5 дана. Медији сусједне земље објавили су дан раније да је Елезовић недавно радио на граници са Албанијом. О овом догађају обавјештена је и албанска страна која врши истраживање како би пронашла Елезовића-пише портал https://tvklan.al.

-Нестанак шефа за борбу против дрога из Улциња Рудолфа Елезовића, тужилаштво у Скадру покреће истраге! Тражиће се са обје стране ријеке Буне-јавља shqiptarja.com.

-Скадарска полиција и тужилаштво покренули су истрагу о нестанку Рудолфа Елезовића, шефа анти-дроге за Улцињ и Бар у Црној Гори, 27. маја ове године. Елезовић је изгубио контакт са породицом од 27. маја између албанске водене границе са Црном Гором у близини Пентара и Ријеке на  Буни. Очекује се да ће албанске власти започети потрагу дуж ријеке Буне, а у међувремену је тужилаштво у Скадру већ покренуло истрагу након списа који судоставили Црногорци. До сада су узроци нестанка овог  54-годишњака и даље енигма, док се прве сумње односе на кривични догађај, мада за сада нема ништа конкретно, а за црногорску и албанску полицију и тужилаштво судбина Елезовић је и даље енигма. Рудолф Елезовић, који је вршилац дужности шефа анти-дроге у Улцињу и Бару у Црној Гори, нестао је од 27. маја. Елезовић је рекао породици да се налази на албанско-црногорској граници, у близини Реча, на ријеци Буни.

image
- Нестанак Елезовића-SHQIPTARJA.COM

Један од наслова је и: "Мистерија нестанка шефа за борбу против дрога из Улциња"

-Нестанак у мистериозним околностима шефа полиције за борбу против дроге за подручје Улциња и Бара у Црној Гори Рудолфа Елезовића такође покреће албанске власти. Полиција и тужилаштво у Скадру отворили су истраге након контаката са црногорским колегама да је 54-годишњак рекао члановима породице да путује у Албанију.„Рекао ми је да ће отићи у Скадар и ускоро се вратити“, рекла је његова супруга истражитељима. Његов последњи контакт лоциран је 27. маја у близини границе на подручју између села Пентар и Рец. Тада му је телефон искључен. Албанска полиција покренула је потрагу у овом подручју након сумњи да се можда бавимо случајним догађајем. Вјерује се да је путовао воденим возилом кроз Буну, јер се на граничном прелазу Мурикан Елезовићево име не појављује у систему ТИМС. Није искључен ни траг кривичног догађаја против истражитеља, за којима се трага за особама које су имале блиске контакте са Елезовићем. Они који су прво питани били су чланови породице и колеге. Према црногорским медијима, 54-годишњак је недавно много пута путовао у Скадар. Елезовић је био шеф полиције у Улцињу шест година док није смјењен 2014. године. Од тада је ангажован у црногорској граничној полицији на дужности шефа одјела за борбу против илегалне трговине-јавња Клан ТВ.

image
- ТВ Клан

-Мистериозни нестанак бившег директора улцињске полиције, на граници са Албанијом-наслов је портала top-channel.tv.

-Бивши директор полиције Улцињ Рудолф Елезовић нестао је под мистериозним околностима. Црногорски медији извјештавају да је старији полицајац изгубио сваки контакт са породицом од 27. маја. Бивши шеф улцињске полиције Рудолф Елезовић, који је тренутно стациониран у црногорском сектору граничне полиције, нестао је прије неколико дана, извјештавају локални медији. Члан његове породице пријавио је нестанак. Полиција је обавјештена да је њихов полицајац напустио кућу прије пет дана и од тада није звао. Црногорска полиција такође је обавестила своје колеге у региону о нестанку њиховог колеге, а у потрагу су укључени и припадници албанске полиције. Елезовић је недавно неколико пута прешао границу и боравио у Албанији, пишу друге локалне новине. Полиција је узела изјаве неколико људи, укључујући његове колеге који су били у контакту с њим прије његовог нестанка Једно вријеме је служио као шеф Одељења за сузбијање међународне кријумчарења и криминала у Одељењу граничне полиције Бар. Елезовић је био одговоран за надзор државне границе у луци Бар, граничним прелазима Сукобин и Бар, као и цјелокупне државне границе у општинама Улцињ и Бар-пише Top Channel.

image
- TOP CHANNEL

Портал Дан је јуче објавио, према незваничним сазнањем, да је од  више полицијских службеника узета изјава због прикупљања информација поводм нестанка бившег шефа Одјељења безбједности Улцињ Рудолфа Елезовића. Како незванично сазнајемо, од извора блиског истрази, Основно државно тужилаштво  почело је да извиђа случај нестанка Елезовића.

Порде тога, према незваничним информацијама, надлежни провјеравају и наводе везане за акцију " Замка"  и да ли нестанак Елезовића има везе са њом. Подсјећамо, у тој операцији полиције ухапшене су 24 особе због сумње да су као криминална организација прошверцовали око 2,5 тона марихуане из правца Албаније, преко територије Црне Горе.

Почетком фебруара службеници Сектора за борбу против организованог криминала и корупције Одсјека за борбу против кријумчарења дроге реализовали су акцију  “Замка”, која је спровођена десет мјесеци са Специјалним и Вишим државним тужилаштвом као и са међународним партнерским службама.

Истражни органи Црне Горе још се нису званично огласили о овом случају.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 03:28