Волтерс / Фото: AHWATUKEE FOOTHILLS NEWS
28/10/2021 u 06:47 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Американац тражи црногорски пасош да избјегне хапшење у Аризони

Волтерс је оптужен за сексуално злостављање малољетнице, а иначе ради као наставник у школи

Американац Џастин Волтерс покушао је да добије црногорско држављанство како би избјегао хапшење и издржавање казне затвора у својој матичној држави, гдје је, између осталог, оптужен за сексуално узнемиравање малољетне особе, преноси Портал РТЦГ. 

Оптужница против Волтерса садржи десет тачака а на суђењу је речено да је Волтерс дошао у Црну Гору у намјери да добије црногорски пасош, како би избјегао хапшење. 

Kако је пренио портал Ahwatukee Foothills News, адвокати оштећене малољетне особе навели су да је недопустиво да Волтерс, наставник у пиватној школи у савезној држави Аризона, покушава да опструира правду.

Према писању овог портала, суђење Волтерсу је још у почетној фази. 

Из комуникације оптуженог и оштећене малољетне особе, те изјава замјеника окружног тужиоца Маркуса Бечера, сазнаје се да је Волтес напустио САД кад су откивени детаљи његовог поступања, прво је отишао у Турску, да би потом дошао у Црну Гору. 

- Рекао је да је тешко добити држављанство, али да би то могао да уради ако његова породица уложи у земљу 250.000 долара - казао је Бечер. 

Подсјетимо, програм економског држављнаства, који имплементира Влада Црне Горе и који ће бити обустављен до краја године, као један од услова за добијање пасоша предвиђа улагање од најмање 250.000 долара. 

Према писању поменутог портала, суђење је почело, а замјеник окружног јавног тужиоца је предао суду доказе о шест отежавајућих околности како би чврстио захтјев за изрицање оштре казне оптуженом Волтерсу. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 00:15