Vesna Medenica / - FOTO: ŽANA BOJANIć
26/09/2023 u 06:13 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Begović: Camić izjavom potvrdio odbranu Medenice

Vesna Medenica saslušana je i nedavno u SDT-u povodom anonimne prijave zbog sumnje na zloupotrebu službenog položaja

Sudija Zahit Camić je u svojstvu presjednika Osnovnog suda u Rožajama dao svoj iskaz i suštinski potvrdio odbranu moje branjenice Vesne Medenice, rekao je advokat Zdravko Begović, nakon saslušanja.

Specijalna državna tužiteljka Zorica Milanović saslušala je danas sudiju Zahita Camića, u svojstvu građanina, povodom anonimne prijave protiv Vesne Medenice.

- Sudija Camić je rekao da je i on dobio informaciju o tome putem nevladine organizacije, nakon dopisa koji mu je proslijedila Vesna Medenica kao predsjednica Vrhovnog suda. Nakon toga on je stupio u kontakt sa presjednikom Osnovnog suda u Podgorici Vučkovićem koji mu je rekao da se vodi postupak protiv Miroslava Zekića. On je tada obavijestio svog pretpostavljenog u Bijelom Polju. Ono što je rećeno je ono što je tvrdila moja branjenica - ponovio je Begović.

Naveo je i da će za  10, 15 dana će biti saslušano još svjedoka.

- Mi ćemo tražiti da se sve ovo provjeri, tražićemo da se saluša cijeli Sudski savjet koji je u tom periodu odlučivao - dodao je Begović.





Kako je portal Dan ranije objavio, Specijalno državno tužilaštvo pokrenulo je izviđaj protiv bivše predsjednice Vrhovnog suda.

Vesna Medenica saslušana je nedavno u SDT povodom anonimne prijave zbog sumnje na zloupotrebu službenog položaja.

- Radi se o jednoj anonimnoj krivičnih prijavi koja na jedan bizaran način opisuje događaj sa kojim moja branjinica nema suštinske nikakve veze. Ona je iznijela odbranu i negirala izvršenje krivičnog djela. Događaj koji joj navodno stavljen na teret apsolutno nije bio u njenoj nadležnosti kao presjednice Vrhovnog suda, o svemu tome je trebao odlučivati sudski savjet. Radi se o jednoj, moram opet ponoviti, anonimnoj prijavi. Ponavljam da je više zluradna nego utemeljena i očekujem da će rezultat takve prijave biti onakav kakav je i sama prijava da ce biti odbačena tužilaštva – istakao je ranije Begović.

(VIDEO) Advokat Begović: Medenicu saslušali na osnovu anonimne i zlonamjerne prijave

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
12. maj 2024 01:54