/ Извод из главног пројекта објекта који се води на Д.Д. (фото: МАНС)
26/04/2022 u 19:58 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Арсић поклонио плац кћерки Весне Меденице, кућа коштала 125 хиљада

Ћерка Весне Меденице,Марија, крајем јула 2018. године ставила је свој потпис на уговор којим потврђује да је у име своје малољетне кћерке примила поклон од Арсића, вриједан 21 хиљаду еура

Ћерка бивше предсједнице Врховног суда, Весне Меденице, Марија, средином 2018. године је од тиватског бизнисмена Рада Арсића добила на поклон земљиште у Колашину вриједно 21 хиљаду еура, показују подаци до којих је дошао Истраживачки центар МАНС-а. Данас се на тој парцели налази велелепна вила, а Арсић тврди да се ради о кумовском, а не пословном односу.

Ћерка Весне Меденице,Марија Меденица, крајем јула 2018. године ставила је свој потпис на уговор којим потврђује да је у име своје малољетне кћерке примила поклон од тиватског бизнисмена Рада Арсића, вриједан 21 хиљаду еура.

Поклон се састојао од парцеле површине 586 квадратних метара, у самом центру Колашина. У уговору о поклону до којег је дошао Истраживачки центар МАНС-а наводи се да Арсић малољетној Д.Д. парцелу поклања “као израз захвалности”.

image
ФОТО: МАНС

Овај поклон је дошао свега десет дана након што је Арсић прибавио грађевинску дозволу за изградњу куће на поменутој парцели, што потврђује и званична документација колашинског Секретаријата за урбанизам. У њој се налази и потврда да је Арсић претходно платио око 9 хиљада еура на име комуналија, али и детаљни пројекат двоспратне куће од око 340 квадратних метара, са арсићем као инвеститором изградње тог објекта, пише портал ртцг.

image
Пренос грађевинске дозволе

Након што је земљиште поклоњено малољетној Д.Д, у колашинском Секретаријату за урбанизам је извршен и пренос грађевинске дозволе на унуку Весне Меденице. Стање на терену данас показује да је на поклоњеној парцели изграђен објекат идентичан ономе за који је Арсић прибавио дозволу и израдио главни пројекат. Према ономе што су истраживачи МАНС-а затекли на терену, објекат је у потпуности завршен и усељен.

image
Извод из листа непокретности (фото: Манс)

Подаци из техничке документације показују да је вриједност радова на изградњи овог објекта износила око 125 хиљада еура, без његовог унутрашњег опремања. Одговарајући на питања Истраживачког центра МАНС-а, Радо Арсић је рекао да је његовог геста искључиво израз захвалности, да поклон није имао никакав “узвратни карактер”. Арсић додаје и да је земљиште поклоњено са циљем да се помогне малољетној Д.Д, те да га са породицом Весне Меденице вежу кумовски односи.

Поред кумовских односа, Арсића за Меденице везује и заједнички пројекат изградње луксузних вила у тиватском заливу из којег је Милош Меденица недавно изашао. МАНС је још 2020. године против Арсића и Милоша Меденице поднио кривичну пријаву због нелегалне градње у зони морског добра.

Овај тиватски бизнисмен је широј јавности познат још 2007. године када је уз људе блиске породици Ђукановић учествовао у докапитализацији Прве банке Црне Горе. Недавно је поново доспио у фокус јавности након пријетњи упућених тиватском предсједнику општине, Жељку Комненовићу, након што је овај против њега крајем фебруара ове године поднио кривичну пријаву Осим тога, Арсић је 2019. године новчано кажњен због физичког напада на директора Радио Тиват.

На питање МАНС-а да ли је и изградња куће у вриједности од најмање 125 хиљада еура била такође дио тог поклона, те зашто је само десет дана од добијања грађевинске дозволе званично одустао од градње, а пројекат поклонио породици Меденице, Арсић је рекао да није учестовао у изградњи куће.

Ипак, у листу непокретности за некретнине које су укњижене на малољетну Д.Д. се наводи да су и парцела и кућа стечене поклоном. Осим ове некретнине, на малољетну унуку Весне Меденице је још 2016. године укњижен и стан у Подгорици од 86м2 који је уз помоћ кредита плаћен 95.000 еура.

- Кћерка Весне Меденице је неспорно повезано лице у смислу Закона о спрјечавању корупције и у том смислу Агенција за спрјечавање корупције има директну надлежност за провјеру поријекла ове и друге имовине. Нажалост, након одласка из домаћинства јавног функционера, АСК готово уоште не бави њиховом дјецом или другим повезаним лицима, што отвара огроман простор за злоупотребе и скривање имовине и прихода из непознатих извора- упозоравају из МАНС-а.

Одговор на питање о везама са Арсићем, те поријеклу новца из којег се финансирала изградња и опремање куће у Колашину, МАНС је покушао да добије и од Марије Меденице, али она није одговарала на послате поруке.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 16:51