Sudjenje Danu po tuzbi Ane Kolarevic / - SRDJA BOLJEVIC
16/09/2021 u 13:02 h
Vojka DamjanovićVojka Damjanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Асановић поднио кривичне пријаве против тужиоца и двојице инспектора

Адвокат је у пријавама тражио да се одреди притвор тужиоцу Радоњићу и инспекторима Горану Митровићу и Синиши Ковачевићу

Подгорички адвокат Небојша Асановић је због несавјесног и непрофесионалног поступања приликом његовог хапшења 13.9.2017. године, испред Основног суда у Подгорици када је ухапшен и спроведен у полицијске просторије, поднио кривичну пријаву против инспектора полиције Горана Митровића као и двије кривичне пријаве против замјеника основног државног тужиоца Вукаса Радоњића због, како наводи, извршења кривичног дјела злоупотреба службеног положаја.

Пријавама које је поднио 13. септембра, Асановић тражи од ВДТ-а да се против Радоњића покрене кривични поступак и да се оптужи за злоупотребу службеног положаjа из чл. 416 Кривичног законика Црне Горе у стицаjу са кривичним дjелом несавjестан рад у служби из члана 417 Кривичног законика и у стицаjу са другим кривичним дjелом за коjе се гоњење предузима по службеноj дужности. Асановић је у својству оштећеног поставио имовинско правни захтjев о којем ће се конкретно опредиjелити до завршетка поступка.

Сједницу отворити за јавност

– Ниједно људско право за мене не важи. За мене не важи Устав ЦГ, Европска конвенција о људским правима и то све вољом и радњама окривљеног као тужиоца и тужилаштва и све ја то пријављујем, пишем притужбе и кривичне пријаве и ником ништа. Тражим да Тужилачки савјет покрене поступак против овог тужиоца и донесе одлуку у складу са законом и другим прописима, а да сједницу на којој о томе будете одлучивали отворите за јавност – написао је, између осталог, у притужби Асановић.

Адвокат Асановић је затражио и да се против Радоњића одреди притвор, имајући у виду мишљење омбудсмана и пресуду Основног суда и Вишег суда у Подгорици, постоjи основана сумња да jе окривљени учинио кривично дjело и jер постоjе околности коjе указуjу да ће уништити, сакрити, измиjенити или фалсификовати доказе или трагове кривичног дjела jер су сви списи предмета коjи се односе на адвоката Асановића у поступку коjи jе водио и коjи jош увиjек води против њега. Оштећени сматра да постоји и могућност утицаја на свjедоке.

Асановић је затражио и изузеће у поступању по овоj кривичноj приjави од стране Основног државног тужилаштва у Подгорици и свих државних тужилаца, jер jе окривљени државни тужилац у истом тужилаштву и због чега постоjи пристрасност у раду наведеног тужилаштва и тужилаца у истом у корист окривљеног те постоjи могућност незаконитог утицаjа окривљеног на исте.

Осим Радоњића, Асановић је још једном пријавом обухватио и полицијског инспектора за привредни криминал Горана Митровића као и Синишу М. Ковачевића, који је у вриjеме извршења кривичног дjела био главни порески инспектор, због злоупотребе положаја, несавјесног поступања у служби противправног лишења слободе и фалсификовања исправа, против којих је такође тражио одређивање притвора.

Због свега овога адвокат се обратио и Тужилачком савјету са притужбом на рад тужиоца Радоњића јер му је, како тврди, све што је могуће од права од стране овог тужиоца ускраћено у поступку који се против њега води, а у којем поступа овај тужилац.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. april 2024 06:16