Полиција илустрација
15/06/2021 u 13:05 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

БОК: Ниједна криминална група у Црној Гори неће и не може бити јача од државе

Безбједносне службе ће кроз појачан оперативни рад и сарадњу са међународним институцијама предузти све активности

Снажна борба против организованих криминалних група, шверца цигарета и истраге напада на новинаре биће приоритетне активности безбједносних служби, одлучено је на данашњој конститутивној сједници Бироа за оперативну координацију (БОК).

Из Владе је саопштено да су уочи сједнице БОК-а, којом је предсједавао потпредсједник Владе Дритан Абазовић, специјалне јединице Сектора за борбу против криминала ушле у Луку Бар, у склопу активности сузбијања шверца цигарета.

Наводи се да су договорене активности и стратегија рада свих безбједносних служби у Црној Гори, које ће приоритетно бити усмјерене против рада организованих криминалних група и њихових повезаних активности.

-Ниједна криминална група у Црној Гори неће и не може бити јача од државе, а безбједносне службе ће кроз појачан оперативни рад и сарадњу са међународним институцијама предузти све активности на интезивирању и конкретизовању те борбе-указано је на сједници БОК-а, наводи се у саопштењу.

Они су казали да је БОК формиран почетком мјесеца, а за предсједника је изабран Абазовић.

Поред Абазовића, како су казали, у Бироу су и директори Агенције за националну безбједност и Управе полиције, Управе за спречавање прања новца и финансирања тероризма.

У Бироу су и начелници Генералштаба Војске Црне Горе, Одјељења за војно обавјештајне и безбједносне послове Министарства одбране, секретар Вијећа за националну безбједност и генерални директор Директората за безбје

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 11:52