Zoran Brđanin sa Kjarom Rotom / Uprava policije
16/07/2024 u 18:17 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Brđanin sa italijanskom oficirkom za vezu o unapređenju saradnje policijskih službi dvije zemlje

Direktor Uprave policije Zoran Brđanin sastao se danas sa oficirkom za vezu Republike Italije Kjarom Rotom, kojom prilikom su dogovorene konkretne aktivnosti za unapređenje dalje policijske saradnje dvije zemlje.

Kako su saopštili iz Uprave policije, Brđanin je pozdravio nedavnu prezentaciju @ON mreže predstavnicima Uprave policije, VDT-a i SDT-a, naglašavajući važnost korišćenja prednosti pristupanja Crne Gore u ovoj inicijativi, što će u narednom periodu biti prioritet kada je u pitanju jačanje saradnje sa italijanskim partnerskim službama.

Osim navedenog, pozdravljeno je i učešće italijanskih policijskih službenika u projektu „Sigurna turistička sezona“ koje je osim dosadašnjeg angažmana u Budvi ove godine prošireno i na angažovanje policijskih službenika Republike Italije u Kotoru.

- Govoreći o aktivnostima za naredni period, osim nastavka saradnje u okviru @ON mreže i tokom turističke sezone, dogovoreno je razmatranje donacije patrolnih brodova od strane italijanske Guardia di Finanza crnogorskoj graničnoj policiji, ali i razmjena znanja i iskustava specijalnih jedinica, kao i obuka za motocikliste Sektora policije opšte namjene - saopšteno je iz UP.

MMF: Italija u dugovima

U završnici sastanka, obije strane su ponovile spremnost za svu međusobnu podršku u realizaciji zajedničkih aktivnosti ali i posvećenost ka kontinuiranom unapređenju policijske saradnje dvije zemlje.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
29. avgust 2024 21:39